Veganske čokoladne tortice

Obožujete čokoladni souffle? Takšen, ki ima še tekočo in toplo sredico? Tereza Poljanič si je za vse čokoholike zamislila zdravo vegansko različico. Pri pripravi lahko za mero namesto merilnih skodelic uporabite kar jogurtov lonček.

Sestavine

  • pol skodelice jabolčne čežane
  • pol skodelice mandljevega mleka
  • žlička limoninega soka ali jabolčnega kisa
  • 5 žlic kokosovega sladkorja
  • 2 žlici kokosovega olja
  • pol žličke vanilje
  • pol žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 4 žlice kakava v prahu
  • pol skodelice pirine moke
  • 4 žlice stopljene temne čokolade

Priprava

  1. 1Zmešamo mandljevo mleko z jabolčnim kisom in pustimo na strani. Po petih minutah vmešamo v mandljevo mleko, sladkor, olje, čežano.
  2. 2Dodamo kakav v prahu, moko, pecilni prašek in sol. Previdno zmešamo.
  3. 3Na koncu dodamo stopljeno čokolado in prelijemo zmes v modelčke za mafine (zadošča za štiri).
  4. 4Pečemo 15 minut (nič več), pustimo zunaj še 3 minute in takoj serviramo, dokler je sredica še tekoča.
  5. 5Ponudimo s kokosovim mlekom ali veganskim sladoledom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE