Poslušajte se in naredite to, kar čutite, da je pravilno

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo. Veliko je ljudi, ki doživijo prevaro partnerja in se tako kot vi sprašujejo, kakšno odločitev sprejeti. Ostati v zvezi ali oditi. Tako v psihologiji kot v življenju je pravilno tisto, kar sami čutimo in mislimo, da je pravilno. Na koncu boste namreč vi tisti, ki boste morali zaspati in se zbujati s svojo odločitvijo.

Kako se boste odločili nadaljevati vaše življenje in morebiti partnersko zvezo ali ne, je torej popolnoma vaša odločitev. Vi že veste, vi že čutite. Poslušajte se in naredite to, kar mislite, da je pravilno.

Nihče se nima pravice norčevati iz vas in vam govoriti, da ste nori, ter kako lahko reagirate, zato se tukaj ne obremenjujte s partnerjevimi besedami. Vsi si želimo ljubezni, spoštovanja, lojalnosti in si vse to tudi zaslužimo. Zberite torej pogum in sprejmite odločitev.

Ob tem bi vam še svetovala, da razmislite tudi o pogovoru s strokovnjakom na področju odnosov. Kar se vam je zgodilo, namreč ni majhna zadeva, ampak se lahko iz partnerjeve prevare veliko naučite tudi o sebi.

Poskrbite tudi, da ste v podpirajočem okolju in da imate ob sebi osebe, ki vam bodo stale ob strani, ko pridejo težki dnevi. Iz vašega pisanja verjamem, da ste zelo močna oseba in da lahko s pravo podporo naredite veliko.