YamYam po lanskem debiju izdaja drugi zelo ambiciozen single Paranoia, na katerem z vokali navdušuje talentirana mlada pevka Gaia. Paranoia je najstniška trma, utesnjenost, melanholija, osamljenost, upanje, jeza, lahkotnost, odprtost do drugačnosti, in zelo čutna refleksija dogodkov zadnjih dveh let. Je pa tudi zdravilo, ki ga dobiš brez recepta na svoji najljubši streaming platformi. 

YamYam je David Halb. V določenih pogledih veteran ne le slovenske ampak tudi širše regijske glasbene scene. Je nekdanji bobnar hrvaške zasedbe Lollobrigida, s katero je za svoje divje in nepozabne nastope požel tudi prestižno nagrado MTV Adria. Gaia pa je 20-letna Gajo Kuščer - pevka skupine Regen, ki jo je Miroslav Akrapovič nedavno označil za eno najbolj svežih rockovskih skupin na domači sceni, produkcijo skladbe pa je vodil kranjski producent Nace Jordan

YamYam v sodelovanju z Gaio predstavlja pesem Paranoia, ki je posebna v vseh pogledih. Poslušalcu ponuja visoko produkcijsko kvaliteto in čuten zvočni izlet, izjemen vokalni performans pevke, ter drzno sporočilo pesmi, ki na vsakem koraku pametno ohranja pop format. Vsekakor nekaj česar nismo vajeni slišati vsak dan. 

Skladbo sta ustvarjalca pospremila še z bolj drznim videospotom, ki je prava vizualna poslastica in je delo režiserke Ule Pogorevčnik skupaj z Warehouse Collective in direktorjem fotografije Kristjanom Stramičem, pravkar pa je bil uvrščen med finaliste za najboljši videospot leta v okviru prihajajočega festivala Tresk. 


Produkcijo prihajajočega albuma bodo poslušalci lahko podprli tudi s prav posebno zbirko NFT digitalnih izdelkov, ki bodo kmalu na voljo na spletni dražbi.