Gobe

Testeninski narastek s špinačo in lisičkami

Gobe raje gledate, nabirate ali jeste? Najbrž vse troje, ampak tako pri nabiranju kot hranjenju moramo biti zmerni. Prvo opredeljuje zakonodaja, drugo pa tudi, saj so lahko gobe kar neugodne za prebavo. Goba je rajska »začimba« in tako jo tudi uživajmo.

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g svedrcev
  • sol
  • 100 g mlade listnate špinače
  • 300 g lisičk
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 200 g ementalerja (v kosu)
  • 3 žlice masla
  • poper
  • 1 brizg limonovega soka
  • 50 ml suhega belega vina
  • 200 g smetane
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove
  • sveže nastrgan muškatni orešček

Priprava

  1. 1Svedrce skuhamo v slanem kropu. Prelijemo na cedilo in odcedimo.
  2. 2Špinačo očistimo, operemo in otresemo do suhega, trde peclje odstranimo.
  3. 3Špinačo približno 3 minute blanširamo v vreli vodi. Odlijemo, oplaknemo s hladno vodo in odcedimo. Z rokami dobro ožamemo in na grobo nasekljamo.
  4. 4Lisičke očistimo in obrišemo s papirnato brisačo. Majhne gobe pustimo cele, večje razpolovimo ali narežemo na četrtine. Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Ementaler drobno nastrgamo.
  5. 5Pečico ogrejemo na 180 °C (ventilatorsko na 160 °C). V veliki ponvi stopimo 1 žlico masla in lisičke na hitro dobro popečemo. Začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Gobe poberemo iz ponve in odstavimo.
  6. 6V ponvi spet stopimo 1 žlico masla ter na njem popražimo šalotko in česen. Dodamo špinačo, prilijemo vino in na hitro pokuhamo. Dodamo smetano in jušno osnovo in še malo pokuhamo. Špinačno omako začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
  7. 7Model za narastke namastimo s preostalim maslom. Testenine in polovico nastrganega sira zmešamo s špinačno omako in pretresemo v model. Previdno umešamo gobe. Potresemo s preostalim sirom in v ogreti pečici (sredina) pečemo 20 minut do zlato rjave barve.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE