Riž

Rižota s piščancem in artičokami

Ste že poskusili artičoke v rižoti? Lepo se ujamejo s piščancem.

Sestavine Za 4 osebe

  • 3,5 skodelice piščančje jušne osnove
  • 1,5 skodelice suhega belega vina
  • 1/4 skodelica masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 strta stroka česna
  • 2 skodelici riža
  • sol in mleti črni poper
  • sok ene limone
  • 1 sesekljano steblo zelene
  • 8 artičok v olju, precejenih in narezanih na pol
  • 2 žlici paprike iz slanice, precejene in narezane na trakove
  • 3 žlice sesekljanih domačih začimb
  • 3 žlice sveže naribanega parmezana
  • sveža rukula

Priprava

  1. 1Jušno osnovo in vino zlijte v ponev in zavrite.
  2. 2Na zmernem ognju naj počasi vre.
  3. 3Medtem v ponvi segrejte maslo in olje ter 5 minut počasi pražite piščanca, da porjavi. Večkrat ga obrnite.
  4. 4Dodajte čebulo in česen ter pražite tako dolgo, da se čebula zmehča, a ne porjavi. Ves čas mešajte.
  5. 5Dodajte riž in kuhajte 2 minuti, da se riž dobro prepoji z maslom.
  6. 6Prilijte zajemalko mešanice juhe in vina ter počasi kuhajte, da se vsa tekočina pokuha. Ves čas mešajte.
  7. 7Še naprej počasi dodajajte majhno količino mešanice juhe, dokler ne porabite polovice in dokler riž ne postane kremast.
  8. 8Začinite ter dodajte limonov sok in zeleno.
  9. 9Naslednjih 20 minut dodajajte jušno mešanico.
  10. 10Vmešajte artičoke in papriko.
  11. 11Kuhajte, dokler rižota ne postane gosta, a ne lepljiva.
  12. 12Preden jo postrežete, dodajte domače začimbe in sir.
  13. 13Postrezite jo na toplem krožniku.
  14. 14Okrasite s svežo rukolo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE