Polenovka v zavojčku s paradižnikom, olivami in špinačo

Jedi, ki jih pripravimo in damo v pekač, tega pa v pečico, in nam pričarajo okusen obrok, je v današnjem času, ko nam vedno primanjkuje dragocenih minut, res imenitna ideja.

Sestavine Za 4 osebe

  • 125 g mlade špinače
  • 4 žlice (60 ml) olivnega olja
  • sol in sveže zmlet črni poper
  • 4 fileje polenovke (vsak po približno 185 g)
  • 3 paradižnike roma ali druge pelate, sesekljane
  • 75 g sušenih črnih oliv, izkoščičenih in razpolovljenih
  • 1 žlica posušenega rožmarina sok
  • ½ limone

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 190 ºC. Iz papirja za peko izrežemo 4 kvadrate s stranico 25 centimetrov in jih položimo na delovno površino. Na sredino vsakega kvadrata naložimo po četrtino špinače. Pokapljamo jo z 2 žlicama olja ter začinimo s soljo in poprom. Na kupčke špinače položimo ribje fileje ter jih enakomerno obložimo s paradižnikom, olivami in rožmarinom. Vse skupaj prelijemo s preostalima 2 žlicama olja, začinimo s soljo in poprom ter pokapljamo z limoninim sokom. Sprednji in zadnji konec papirja za peko dvignemo in združimo na sredini, ju skupaj zapognemo, stranska konca pa spodvihamo pod zavojček. Zavojčke naložimo v pekač in pečemo približno 15 minut, da se riba prepeče. Zavojčke previdno razpremo (da se ne opečemo v sopari) in takoj postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE