Lahka in okusna

Mandarinina torta

Ustvarjalno, pisano, okusno, privlačno za oko in brbončice. Predvsem pa brez moke!

Sestavine

  • Za 1 pekač za torto:
  • 3 jajca
  • 75 g sladkorja
  • sok ½ limone (lahko pa 3 žlice vode ali sadnega soka)
  • 120 g jedilnega škroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • Za nadev:
  • 400 g kisle smetane
  • 2 pločevinki mandarininega kompota
  • 1 rdeči preliv za torte
  • 1 brezbarvni preliv za torte
  • 400 g sladke smetane
  • 2 utrjevalca za smetano
  • 100 g crème fraîche
  • 1 žlica sladkorja
  • 50 g nastrgane čokolade

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 160 °C.
  2. 2Rumenjake ločimo od beljakov, ki jih stepemo v trd sneg.
  3. 3Vmešamo sladkor in rumenjake.
  4. 4Dodamo limonin sok, nato rahlo vmešamo jedilni škrob in pecilni prašek.
  5. 5Testo vlijemo v pekač za torto, obložen s papirjem za peko, in pečemo 30 minut.
  6. 6Na ohlajen biskvit namažemo kislo smetano in naložimo mandarine.
  7. 7Rdeči in brezbarvni preliv za torte pomešamo in pripravimo po navodilih na vrečki ter ga nato prelijemo čez mandarine.
  8. 8Ko se preliv strdi, stepemo smetano z utrjevalcem za smetano.
  9. 9Nato dodamo crème fraîche in žličko sladkorja.
  10. 10Smetano porazdelimo po torti.
  11. 11Torto okrasimo z nastrgano čokolado, ki jo posujemo po smetani.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE