Kozice z zeleno omako

V naravi lahko pripravimo marsikaj, samo znanje in vedenje potrebujemo. In takrat lahko pripravimo tudi kaj domiselnega, denimo, kozice!

Sestavine Za 4 osebe

  • 8 zamrznjenih nabodal s kozicami
  • 3 stroki česna
  • ½ žličke posušenega timijana
  • 8 žlic olivnega olja
  • sol
  • poper
  • 1 šop peteršilja
  • 5 izkoščičenih zelenih oliv
  • 1–3 nepovoskane limete
  • 1 žlica pinjol
  • 1 žlica
  • kaper
  • 1 žlica
  • zmerno pekoče gorčice
  • olje za premaz

Priprava

  1. 1Kozice počasi odtajamo v hladilniku.
  2. 2Česen olupimo in stisnemo v veliko nizko skledo.
  3. 3Dodamo zdrobljen timijan.
  4. 4Primešamo 2 žlici olivnega olja, sol in poper.
  5. 5Nabodala s kozicami položimo v marinado, pokrijemo in 30 minut mariniramo v hladilniku.
  6. 6Peteršilj operemo in otresemo, liste osmukamo.
  7. 7Olive grobo nasekljamo.
  8. 8Eno limeto iztisnemo.
  9. 9Limetin sok, peteršilj, olive, pinjole, kapre in gorčico pretlačimo v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom in počasi dodajamo preostalo olivno olje.
  10. 10Omako rahlo solimo in močno popramo.
  11. 11Žar zakurimo.
  12. 12Preostali limeti po želji operemo z vročo vodo in narežemo na osmine.
  13. 13Pustimo, da se nabodala odtečejo, in marinado prestrežemo.
  14. 14Limetine krhlje po želji nabodemo na konca nabodal.
  15. 15Ogreto rešetko dobro naoljimo.
  16. 16Nabodala položimo na rešetko in na močnem ognju na vsaki strani pečemo 2 minuti in ves čas mažemo z marinado.
  17. 17Postrežemo z zeleno omako.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE