Donavski valovi, pikantni z žara

Spomladi začenjamo sezono peke na prostem in žar je vsekakor priljubljena oblika prehranjevanja v toplih mesecih tudi med Slovenci. Prvomajski prazniki so pred vrati, druženja na svežem zraku, pri sosedih, na pikniku in še kje se bodo kar vrstila. Kaj boste pripravili?

Sestavine Za 4 osebe

  • Za meso:
  • 350 g zelo tankih uležanih in zorjenih govejih zrezkov
  • 1 žlica zmerno pekoče gorčice
  • grobo mleti poper
  • 1 žlička posušenega majarona
  • 350 g zelo tankih svinjskih zrezkov (enako velikih kot govejih)
  • 5 žlic sončničnega olja
  • sol
  • 1–2 brizga tabaska
  • Za hrenovo omako:
  • 200 ml kisle smetane
  • 100 g čvrstega navadnega jogurta
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica sveže naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • Poleg tega:
  • 8 velikih kovinskih nabodal
  • olje za premaz

Priprava

  1. 1Goveje zrezke razporedimo po delovni površini.
  2. 2Na tanko jih premažemo z gorčico ter potresemo z grobo mletim poprom in majaronom.
  3. 3Nanje položimo svinjske zrezke.
  4. 4Meso s plosko stranjo kuhinjskega kladiva na tanko sploščimo in podolžno narežemo na pribl. 5 cm široke trakove.
  5. 5Sončničnemu olju dodamo sol in tabasko ter z vilicami dobro razžvrkljamo.
  6. 6Kovinska nabodala naoljimo in nanje v valovih nabodemo meso.
  7. 7Premažemo z oljem s tabaskom in za pribl. 30 minut postavimo v hladilnik.
  8. 8Za omako gladko zmešamo kislo smetano in jogurt.
  9. 9Primešamo majonezo in hren, solimo in popramo.
  10. 10Pokrijemo in postavimo v hladilnik.
  11. 11Žar zakurimo.
  12. 12Ogreto rešetko rahlo naoljimo.
  13. 13Nabodala položimo na rešetko in na zmernem ognju pečemo 12–15 minut.
  14. 14Vmes večkrat obrnemo in premažemo s preostalim oljem s tabaskom.
  15. 15Razdelimo na krožnike in dodamo žlico hrenove omake.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE