Kakijeva krostata

Vam zmanjkuje idej za sladke pite? Posezite po kakiju za novo dimenzijo okusov.

Sestavine

  • 100 gramov sladkorja
  • 100 gramov margarine
  • 100 gramov masla
  • 300 gramov moke
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 1 kilogram trdih kakijev (vanilja)

Priprava

  1. 1Iz sestavin zamesimo testo.
  2. 2Polovico testa razvaljamo v velikosti pekača, pekač namastimo in obložimo s testom.
  3. 3Iz druge polovice razvaljanega testa naredimo trakove za mrežo.
  4. 4Na testo v pekaču zložimo olupljene in naribane kakije, ki smo jih prej toliko podušili s sladkorjem, da so topli.
  5. 5Na kakije položimo še mrežo iz testa in pečemo približno eno uro pri temperaturi 180 stopinj.
  6. 6Ohlajeno posipamo s sladkorjem v prahu.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE