Morska hrana

Hobotnica v ponvi

Za marsikoga je hobotnica velika specialiteta, ki si jo privošči le med dopustovanjem na morju. A pripravite jo lahko tudi v ponvi kar v domači kuhinji.

Sestavine

  • 1500 g hobotnice
  • 120 g jušne zelenjave
  • 150 g ostrigarjev
  • 100 g sveže zelene paprike
  • 100 g sveže rdeče paprike
  • 100 g bučk
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 0,5 dcl olivnega olja
  • 0,5 dcl balzamičnega kisa
  • ribja osnova za zalivanje
  • česen
  • rožmarin, lovor, timijan
  • sol, mleti poper

Priprava

  1. 1Hobotnico kuhamo v slani vodi z dodatkom jušne zelenjave pol ure.
  2. 2Odcedimo jo, osušeno položimo na vroče olivno olje v ponvi in jo popečemo na obeh straneh.
  3. 3Dodamo narezane ostrigarje, papriki, bučke in na lističe narezan česen.
  4. 4Prepražimo in dodamo češnjev paradižnik in zelišča ter zalijemo z balzamičnim kisom.
  5. 5Po potrebi dolijemo ribjo osnovo (ali juho, v kateri smo kuhali hobotnico), solimo, popramo in pokrito dušimo pet minut.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE