Alzaška pita z bučo in slanino

Ste naveličani pic? Preizkusite francoski recept za alzaško pito, ki je še bolj hrustljava in aromatična. Sestavin potrebujete bore malo, bogastvo okusov pa vas bo naravnost presenetilo.

Sestavine za 4 osebe

  • 250 g moke (tip 500)
  • ½ žličke soli
  • 125 ml pinjenca
  • ¼ kocke kvasa (pribl. 10 g)
  • 300 g rdeče čebule
  • 400 g buče hokaido
  • 60 g marmorirane prekajene slanine (narezane na tanke rezine)
  • 300 g creme fraiche
  • sol in poper
  • 80 g grojerja

Priprava

  1. 1Moko, sol in pinjenec za testo damo v skledo. Kvas razdrobimo v skodelico s 3 žlicami mlačne vode in ga stopimo. Dodamo k moki. Pregnetemo z ročnim mešalnikom, da dobimo gladko testo. Pokrijemo, postavimo na toplo in pustimo vzhajati 90 minut.
  2. 2Približno 30 minut pred peko ogrejemo pečico na 250 °C. Pekač ali ploščo za peko pice postavimo v pečico.
  3. 3Za nadev olupimo čebulo, jo prepolovimo in narežemo na tanke rezine.
  4. 4Bučo operemo, očistimo in z žlico postrgamo semena. Bučno meso naribamo na tanke rezine.
  5. 5Prekajeno slanino brez kože narežemo na približno 1 cm široke rezine.
  6. 6Creme fraiche solimo in popramo. Sir drobno naribamo.
  7. 7Testo na dobro pomokani delovni površini še enkrat dobro pregnetemo in razdelimo na 4 porcije. Četrtinko pomokamo in na papirju za peko razvaljamo v približno 2 mm debel oval. Premažemo s četrtino creme fraiche in obložimo s četrtino čebule, buče, slanine ter sira. Solimo in popramo.
  8. 8Alzaško pito s papirjem za peko prestavimo na vroč pekač ali vročo ploščo za peko pice in pečemo približno 5 minut, da je hrustljava.
  9. 9Pečeno pito vzamemo iz pečice, narežemo na četrtine in takoj postrežemo. Enako pripravimo preostale pite, narežemo in postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE