Ruska dača potovanja – nepozabne potovalne zgodbe


Želite potovati v manjši skupini po skrbno načrtovanem programu, v katerem je dobro premišljen vsak najmanjši detajl? Želite na potovanju najvišjo kakovost organizacije, odlično vodenje v slovenskem jeziku, pravo mero skrbi in pozornosti? Potem je edini pravi odgovor za vas Ruska dača potovanja. Potovanjem so popolnoma predani, uživajo v pripravi in na poti kot vodniki ali sopotniki. Zahtevni so do sebe, odgovorni do sopotnikov, a srečni, ker skupaj z njimi pišejo nepozabne zgodbe. Najmočnejši glas so njihovi zadovoljni potniki, ki ga najbolje prenesejo »v deveto vas«. V to trdno verjamejo.


Bi turško kavo ali čaj? 


Od Bizanca do Konstantinopla, od Carigrada do Istanbula – eno samo mesto, razprostrto čez morje na dve celini. Prepleteno z bogato in raznoliko rimsko, bizantinsko in otomansko zgodovino. Od orientalskih bazarjev do modernega velemesta. Po Bosporju, ožini med Evropo in Azijo, pod Bosporjem z metrojem, na razgledne točke s pogledom na prostranstvo veličastnega mesta. Na večerjo v imenitno turško restavracijo, na kavo in čaj v prisrčno čajnico … Vse to in mnogo več je potovalna pravljica dveh bregov.

Morda se vzpnete tudi na stolp Galata s pogledom na Zlati rog, številne mošeje … Se sprehodite po trgovski ulici Istiklal, kjer je zvečer pravi »korzo« domačinov. Nato pa še po Sultanahmetu, najbolj znanem trgu starega dela mesta, med osvetljenimi minareti. Si boste privoščili turško kavo ali čaj? Orta kavo, sade kavo? O tem in vsem drugem se pomenite na potepanju, raziskovanju skritih kotičkov mesta na obeh bregovih Bosporja.

Se že vidite na pisanih ulicah Istanbula v prijetnem orientalskem ambientu? Pridružite se Ruski dači in soustvarjajte nove potovalne zgodbe. V Istanbulu – mestu kontrastov, tisočerih minaretov in nikoli preštetih zgodb.

O vili Ruska dača

Primestna vila Ruska dača v Zg. Gameljnah je z odlokom Mestne občine Ljubljana razglašena za kulturni spomenik. Vrsto let prazna in pozabljena, danes pa predstavlja povsem novo, edinstveno kulturno, zgodovinsko in turistično pridobitev osrednje Slovenije. Vsak kos lesa so vzeli v roke in presodili, ali ga je mogoče obnoviti. Vsa ključna dela so šla skozi restavratorsko delavnico. Ohranjena in ujeta je v čas 1908, ko je skozi takratno prenovo pridobila naziv vila in »postala« Ruska dača. Je edinstveni kulturni prostor, v katerem je mogoče začutiti življenje ugledne, premožne meščanske družine pred prvo svetovno vojno.

Vila Ruska dača ponuja različne možnosti posebnih doživetij po predhodnem dogovoru. V posebnem objektu ob vili je možno pripraviti različne vrste poslovnih, zasebnih, kulturnih, družabnih ali kulinaričnih srečanj za 30 do 60 oseb, medtem ko je vila primerna za manjše, zaključene družbe, za slavnostne obede, podpise pomembnih pogodb ali druge izjemne priložnosti. Vilo je moč najeti kot celoto tudi za potrebe prenočevanja, v treh spalnicah, vsaka s svojo kopalnico, lahko prespi 6 oseb.

V razvoj blagovne znamke so med drugim vključili tudi kulinariko – pravi kaviar in pravi šampanjec – oba izdelka sta prva tovrstna, ki nosita slovensko blagovno znamko. Njena dodana vrednost je tudi najem luksuznega, kraljevskega vozila Rolls Royce.

Ogledi: sobota ob 11.00 in 12.00, za skupine po dogovoru

T: + 386 590 74 790

E: info@ruska-daca.si

www.ruska-daca.si