Nuša Derenda je zanimanje za glasbo kazala že kot deklica. »V babičini kleti sem našla podstavek za luč, ki je spominjal na mikrofon in takoj sem ga uporabila, da sem pela in nastopala, garažna vrata pa so bila moje občinstvo,« nam je zaupala v smehu. Poslala pa nam je nekaj fotografij s praznovanj rojstnih dni.


»Zelo rada sem imela tudi šport, tekali smo, se kotalkali in skakali gumitvist. Vedno sem bila bolj navdušena nad takšnimi igrami kot nad punčkami. Tudi kasneje sem se veliko ukvarjala s športom, imam doma kar lepo zbirko medalj. Sodelovala sem tudi v dramskem krožku, veliko sem recitirala, res sem rada nastopala. Igrala sem tudi harmoniko in z njo nastopala, a to mi ni bilo tako všeč, vedno sem vedela, da bi bila raje pevka,« je še povedala.


Na šolski fotografiji Nuša sedi na sredini v prvi vrsti.


»Na zadnji fotografiji sem stara 13 let, prvič sem nastopala s skupino za silvestrovo. Od takrat sem za novo leto pela vsako leto, torej že 35-krat« še pove pevka.  Nuša je 20 let kariere nedavno proslavila s koncertom v Cankarjevem domu, posnetek si lahko ogledate to in naslednjo soboto na TVS.