Razteg rok proti nebu 

Stojimo vzravnano in roki stegnemo čim više proti nebu, medtem ko eno koleno pokrčimo in ga naslonimo na nogo; če je mogoče, kar najbliže drugega kolena ali pa vsaj ob gležnju. Z eno dlanjo primemo drugo. V položaju vztrajajmo nekaj sekund in začutimo prijetno raztezanje mišic. Zamenjamo oprijem z drugo dlanjo in vajo začnimo znova.


Dlani za hrbtom 

To vajo lahko izvajamo stoje ali sede. Roki damo za hrbet in sklenemo dlani v nasprotni smeri, kot to počno verniki v cerkvi. V tem položaju, ko imamo sklenjeni dlani čim više, počakamo nekaj sekund. Nato desno roko pokrčimo navzgor, levo roko pa navzdol, tako da se z dlanmi dotikamo zgornjega dela hrbta oziroma prstov obeh dlani. Kdor zmore, naj ju sklene. Zamenjamo roki in ponovimo.


Podvig v dvoje 

Raztezanje rok lahko izvedemo tudi v paru, ko stojimo drug ob drugem razkoračeno. Vsak pokrči koleno na zunanji strani formacije, medtem ko nogi na notranji strani ostaneta poravnani, zunanja dela stopal pa se dotikata. Telovadca se nagneta vsak v svojo stran in se primeta z rokami tako, da nastane oblika srca.


Predklon 

V razkoraku se spustimo v predklon in pri tem skrbimo, da imamo kar najbolj iztegnjeno hrbtenico in vrat. Z rokami oziroma dlanmi gremo do tal oziroma se jih vsaj dotaknemo s prsti. V tem razteznem položaju vztrajamo približno osem sekund, nato se s telesom počasi zasukamo še k levemu kolenu in se ga oprimemo ter nato enako naredimo pri desnem kolenu.