Boštjan Romih, voditelj uradnega dela prireditve, je na odru upošteval navodila režiserja Mateja Filipčiča: »Vodilo je bilo črno, elegantno, svečano, in iz garderobe je prišlo tole oblačilo.«Publicistka Manca Košir je na prireditev 'priletela' iz Konozrcija, kjer je vodila svojo tradicionalno čajanko, ki je tokrat dišala po Italiji. »Ko slišim besedo Italija, čutim življenje, žar, veselje, barve, okuse, čudovito vino, vonjave. Temu primerno sem se tudi oblekla in sem še zdaj v isti opravi. A ko gledam naokrog vidim, da zelo izstopam, saj je danes tukaj veliko črnine. Jaz sem pa malo bolj vesela,« je dejala o živi rdeči barvi, ki vliva upanje in moč, kot Onino poslanstvo.  Voditeljica in igralka Ula Furlan nam je zaupala, da se bolje kot v večerni toaleti počuti v moških krojih oblačil. »Zdi se mi, da imam samozavestnejši korak v supergah in nizkih čevljih. Takrat pride moja osebnost lažje do izraza. Danes pa je tako tiste vrste dogodek, da se nismo prišli pokazat z vsemi ženskimi atributi, ampak raje častiti vsebino. Vsebino izjemnih žensk, ki so morda šle mimo nas, pa jih sedaj upravičeno prepoznamo.


PREBERITE ŠE: Onin slavnostni večerStilsko ozaveščenost zbranih je opazil tudi družabni kronist Nejc Simšič. »Znani Slovenci so se nocoj odrezali zelo dobro in dogodku primerno. Ona 365 je le dogodek, na katerega ne prideš ravno v kavbojkah,« je ugotavljal. »Vidim, da so povabljenci veliko delali na detajlih, od Vesne Godine, ki vedno zastopa svoj stil, do Ane Roš, ki je v svoji bleščeči zeleni obleki tako lepo in zasluženo zasvetila na odru,« je še pohvalil.Kolumnistka Valentina Smej Novak je priznala, da za izbiro modne oprave nima več toliko časa, kot nekoč. »V naglici sem zapustila stanovanje in morala pred tem še poskrbeti, da moji trije otroci nekaj pojedo. Zanesla sem se tako na dva preverjena kosa, moden žamet in udobna obutev, saj sem do prizorišča prišla peš.«Kreativni direktor agencije Pristop Aljoša Bagola, je okoli vratu nosil obesek volčje glave. Na naše vprašanje je potrdil, da je gotovo volkulja in razložil: »To je moj stalni talisman, ki mi ga je podarila žena za eno izmed najinih prvih obletnic. Je moj energetski pribočnik.« Tudi on je priznal, da za stilsko premišljanje nima več veliko časa, danes mu pri tem priskoči na pomoč že hči Sofija. »Ko sva s Sofijo zvečer sam, ker ima Iva seveda obilico predstav, je oblačenje vedno loterija. Sedaj mi sicer že tudi ona pomaga kaj izbrati, a v zadnjem trenutku, ko pride varuška, nastopi direndaj, saj Sofija protestira, ker grem. Ima že zelo domiselne izgovore, nocoj mi je v joku recimo prišepnila na uho: »Nimam družine,« kar seveda nakazuje da bo odlična igralka, takšna dramatičnost in smisel za besedilo,« nas je nasmejal Bagola. 


 

Nekdanji legendarni odgovorni urednik Dela Mitja Meršol je gospod od glave do peta. »Kadarkoli grem na javno prireditev, vedno pomislim, kako se je treba tem dogodku primerno obleči,« nam je zaupal. »Če gre človek na Žale, ve kako se mora tam nositi, na dogodku, kjer so osrednje zvezde večera dame, pa se poklonim njihovi eleganci.« Meršol je še poudaril, da smo važni ljudje, ki izžarevamo dobro voljo. Izjemna Ana Roš se je odločila za zeleno. Zeleno, ki kliče pomlad, kar bo še posebej slastno okusiti v njeni kuhi. Obleka, ki si jo je nadela, pa ima zanjo prav poseben pomen: »Kupila sem jo na babjem izletu v Turčijo in sicer v eni tistih najbolj kičastih trgovin, v katero človek redkokdaj stopi, a me je povsem prevzela njena barva.« Opravo je dopolnila še umetelna broška, ki so jo izdelali v Draguljarni Malalan in jo je Roševi ob podelitvi naziva Ona 365 izročila odgovorna urednica Sabina Obolnar. Hrošček, ki si ga je zamislila oblikovalka Tjaša Malalan, pa nosi v sebi nežnost narave in skrb za druge ter močan oklep, ki varuje in zmore odleteti še višje. Malalanova je o inspiraciji za unikatne broške, ki jih One 365 prejemajo že od prvega izbora dalje, spregovorila takole:  

Ani Roš so se poklonili tudi pri Kozmetika Afrodita. Predstavnice marketinga kozmetične hiše, ki je že dolga leta pokroviteljica Oninega dogodka, Doroteja Tanjšek, Mišela Firšt Vučenovič in Tjaša Markovinovič, so skupaj s sinom direktorice Danice Zorin Mijošek Ivom Mijoškom na čelu Oni 365 izrekle iskrene čestitke. Mijošek se je razgovoril tudi o pomenu žensk v družbi: 


 Mati Milena Eber Štimac in hči Mateja Štimac iz Krznarstva Eber sta poosebljenje ljubljanskih dam. Mateja pristaja na črno vedno in povsod, ki jo poživi z večno rdečo šminko, Milena pa na krzno v elegantnih detajlih, ne glede na letni čas.


Foto: Mediaspeed


Legenda med Slovenskimi oblikovalkami Marjeta Grošelj se je odločila za strogo klasiko, kot pravi sama, priložnosti primerno. Videz je seveda zaokrožila čudovita unikatna torbica, ki je le ena izmed mnogih z njenim podpisom, po katerih hrepenimo. Direktorica Pionirskega doma in nekdanja županja Ljubljane Vika Potočnik si je edina nadela večerni priložnosti primerne elegantne rokavice. »Za mano je pester dan,« nam je zaupala: »Še pred kratkim sem kiparila, ustvarjanje, ki me sprošča in ga rada počnem, in to je bil dober uvod v sproščeno, udobno in crkljava oblačilo večera.« Umetnica Biljana Unkovska prisega na večno črnino, ki pa jo poudari s svetlečimi dodatki in svojimi živahnimi lasmi. Filozofinja Renata Salecl je žarela v obleki s pridihom Azije. »Ravnokar sem se vrnila iz Vietnama in tako sem oblekla prvo, kar je padlo iz potovalke,« je priznala. Vseh 50 Oninih žensk je v znak spoštovanja in v spomin na nominacijo za letošnji naziv Ona 365 prejelo ročno klekljane zapestnice, ki jih je posebej za to priložnost ustvarila čipkarska mojstrica Lidije Anzelm iz Idrije. Z nakitom Draguljarne Malalan so piko na svojim modnim opravam dodale vodja projektov Estera Lah Poljak, direktorica marketinga Dolores Podbevšek Plemeniti in vodja projektov Nina Mijošek.