Na slovesnosti v Veliki dvorani GH Union v Ljubljani je odgovorna urednica One in predsednica strokovne komisije, Sabina Obolnar, razglasila za Ono 365 v letu 2016/17 Ano Roš, kuharsko mojstrico in najboljšo chefinjo na svetu po izboru akademije The World's 50 Best Restaurants ter ji ob aplavzu uglednih gostov izročila priznanje in darilo, izdelano posebej za to priložnost – umetelno izdelano broško draguljarne Malalan.


Ana Roš je kulinarična poetinja svetovnega slovesa. V mednarodno sfero vrhunske kulinarike je vnesla svoj prepoznavni avtorski izraz, ki ga zaokrožuje z izjemno inovativno držo, kakovostjo ter mojstrstvom v izvedbi. Je kuharska samoukinja, ki je z odprtim duhom, širokimi razgledi, nenehnim izobraževanjem in ustvarjalnostjo izoblikovala kulinarično pisavo par excellence. Revija Onaplus je že sedmo leto zapored na predvečer mednarodnega dneva žena proslavila izjemne dosežke in prizadevanja posameznic, ki so s svojo profesionalno, strokovno in osebnostno odličnostjo zaznamovale minulo leto. Ob praznovanju dneva žena je pod soj žarometov postavila 50 izbrank, ki vztrajno sledijo svojim ciljem, ki premikajo meje možnega in ki dramijo otopelost v vseh ozirih. Izjemne uspehe posameznic je beležila in  v seznam 50 strnila strokovna komisija, v kateri so bili poleg Onine urednice Sabine Obolnar še Valentina Smej Novak, Bojana Leskovar, Aljoša Bagola in dr. Ali Žerdin. 

Uvrščene na seznam Oninih 50 se namreč na svoji poti ne pogajajo s strahom, z malodušnostjo in apatičnostjo, temveč so s predanostjo poslanstvu, pokončno držo in z vsem potrebnim zanosom znale osvojiti in doseči svoj prostor na vrhu. Jasne misli, pravo delo in načelo »ne naredi drugemu tega, kar ne želiš, da kdor koli naredi tebi«, je v njihovi zavesti trdno zasidrano, dodaja odgovorna urednica revij Ona in Onaplus Sabina Obolnar. In še: "To so ženske, ki prihajajo z vseh področij delovanja. Bržčas je konstrukcija človeške realnosti res obrnjena na glavo, kajti za veliko žensk sploh ne vemo, da obstajajo, ker one pač delajo, ker one ne čutijo potrebe po izpostavljanju v javnosti, nekatere izmed njih, izvem, jo celo zavračajo. One pač ne paradirajo po prireditvah, ker to ni njihov svet. So pa tukaj in zdaj, vem, da je zaradi njih naš svet bolj pravi. Oglašajo se samo takrat, ko je res nujno oziroma ko jih pregovorimo za pogovor, kratko izjavo, da nam osvetlijo okoliščine, v katerih smo se znašli. Onine ženske, brez zamere, mi si jih kar malo lastimo, ker nas navdušujejo, nas spodbujajo k aktivnemu državljanstvu, k strpnemu uresničevanju naših pravic in dolžnosti, k aktivaciji možganov. In povedo, nič v življenju ni zaman, dobro pa je aksiom našega gibanja na tej zemeljski obli."

Slovesnost Oninih 50 je režijsko oblikoval Matej Filipčič, dogajanje na odru so z živahno debato o vlogi posameznika za opolnomočenje družbe krojili Desa Muck, Samo Rugelj, Martin Lisec in dr. Ali Žerdin, glasbeni pečat so ji dali Eva Hren, Martina Burger in plesalka Anja Šivic, voditelja večera pa sta bila Boštjan Romih in Jože Robežnik. Slavnostno je občinstvo nagovoril tudi predsednik vlade RS dr. Miro Cerar.