Paradižnik

Tradicionalna paradižnikova juha

Takoj ko se vroči dnevi začnejo poslavljati, nam vse bolj prija topla jedača na žlico, ki že na prvi pogled požene kri po žilah. To med drugim velja za jedi s sočnim rdečim paradižnikom, ki vsebuje veliko vitamina C in bistveno pripomore k zdravju srca in ožilja.

Sestavine

  • 40 dag paradižnika
  • 1 l slanega kropa
  • 1 žlica maščobe
  • 1/2 korenčka
  • 1 peteršiljeva korenina
  • 1/2 čebule
  • 8 dag riža
  • 2 nageljnovi žbici
  • 1 list zelene

Priprava

  1. 1V kropu skuhajte paradižnike in nageljnove žbice.
  2. 2Posebej na maščobi spražite čebulo, narezano na lističe, korenček, peteršilj in list zelene.
  3. 3Ko se zelenjava zmehča, zalijte s paradižnikovo vodo; nato vse vlijte k paradižnikom, da še malo vre.
  4. 4Pretlačite in precedite ter zakuhajte riž.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE