Na kaj pomislite ob besedah prvi šolski dan osnovne šole?

V naši vasi Bohinjska Bela so skupaj z mano v prvi razred vstopili le štirje otroci. Spomnim se, da smo medse sprejeli sošolko, ki se je ravno preselila v vas in da sva že prvi dan postali najboljši prijateljici.

Najbolj  so mi ostale v spominu tri razredničarke, ki smo jih zamenjali v štirih letih gimnazije, bili smo namreč tako glasen in kar malce huliganski razred, da nobena ni dolgo zdržala z nami.     

Kaj pa prvi dan srednje šole?

Hodila sem na Gimnazijo Kranj. Ker sem prišla iz dokaj majhne šole na Bledu, se mi je že stavba gimnazije zdela ogromna, kaj šele to, da nas je bilo kar naenkrat v razredu več kot 25, paralelk pa šest. Se pa spomnim občutka topline gimnazije, všeč so mi bili rahlo zatemnjeni hodniki, malo skrivnostni, široki, zanimivi. Nisem si predstavljala, kako mi bo uspelo, da se ne bom že prvi dan izgubila (smeh). No, seveda sem se tega hitro navadila in tudi sicer imam na gimnazijo lepe spomine.Katere predmete ste imeli najraje?

Nikoli nisem marala matematike, kako klišejsko, kajne? (smeh) Rada pa sem imela likovni pouk in biologijo.

Kakšne spomine imate na svoje učitelje?

Z učitelji nisem imela nikoli slabih izkušenj,  vsi so bili izjemni. Če ne najbolj prijazni, pa zagotovo zanimivi (smeh).  Najbolj  so mi ostale v spominu tri razredničarke, ki smo jih zamenjali v štirih letih gimnazije, bili smo namreč tako glasen in kar malce huliganski razred, da nobena ni dolgo zdržala z nami (smeh).