V Milanu je takrat v svojih dvajsetih delala kot fotomodel in tv-voditeljica, medtem pa v Sloveniji zaslovela z vlogo v resničnostnem tv-šovu Big Brother. A Tini Semolič je letos uspelo še en velik podvig, veliko modno sodelovanje z ameriškima resničnostnima zvezdnicama iz klana Kardashian. Z najmlajšima in v resnici tudi najuspešnejšima, Kendall in Kyle, je sklenila ekskluzivno pogodbo. Njuno priljubljeno modno kolekcijo je pripeljala v Slovenijo, v domači Koper, v butik Elle, ki je v lasti njene mame Lilijane. Zaupala nam je, kako ji je uspel tako veliKK met. 

Nazadnje sva se po naključju srečali lani, v Los Angelesu, kjer ste živeli in iskali investitorja za znanstveni zdravstveni pripomoček – aplikacijo za preventivo pred srčno kapjo. Vmes sem na vašem profilu na facebooku zasledila še druge inovativne projekte in tudi to, da ste nazadnje živeli v prestižnem predelu Calabasas, kjer domujejo Kardashianovi. Ste se spoznali kar tam, sosedsko, »čez živo mejo«? Kako se je začelo, kako ste dobili malone nemogoč posel s Kylie in Kendall?

Ja, prav lepo se je bilo srečati v L.A., kjer sem dve leti živela in delala kot vodja marketinga za zelo inovativno biotehnološko podjetje Eclipse Diagnostics, ki je v lasti sestrinega moža dr. Luke Fajsa, ki bo zagotovo naredil revolucijo na trgu. A čeprav je Amerika super, sem se odločila vrniti v Slovenijo. Evropa mi je bolj pri srcu in tukaj je moj dom. Sem se pa odločila, da s seboj prinesem nekaj ameriškega … »Kardashiankam« sledim, saj so velika zgodba o uspehu, ki jo s poslovnega vidika zelo cenim in občudujem. Ta dekleta so prava senzacija in kot uspešne poslovne ženske malone čudež. Najuspešnejši Kylie in Kendall pa sta mi najbliže, saj se ukvarjata z modo, zato sem se odločila pripeljati to k nam. 

Seveda ni bilo preprosto, opravila sem pravcato raziskavo trga, nato pa nekega dne šla mimo podjetja, ki se s tem ekskluzivno ukvarja. Naključje? Ne verjamem. Kdor išče, ta najde, pravijo. Dogovorila sem se in uspelo mi je dobiti zastopništvo za celotno nekdanjo Jugoslavijo. Znamka Kendall + Kylie je vrhunska tako po videzu kot kakovosti. Z mamo sva presrečni, ker sva jo lahko vključili v naš butik Elle v Kopru. Ob tem naj premierno razkrijem, da bo kmalu aktivna tudi naša spletna prodaja tinasvibe, kjer pripravljam pravo modno senzacijo.

Velikokrat sem bila v krogih svetovnih zvezd in uspešnih poslovnežev in verjemite, da so to samo ljudje, ki se borijo prav tako kot mi vsi. Vsak po svoje. Vsi te opazijo le, kadar si uspešen, in rečejo, hja, njemu je lahko. Nihče pa ni videl tvojih dni vztrajanja, odrekanja in mogoče trenutkov, ko si želel kar odnehati. 

Kakšni pa sta v resnici najmlajši članici te neserijske družine, o kateri bi lahko dejali »ni da ni«, saj je med drugim njun oče Bruce spremenil spol?

Osebno ju še ne poznam, je pa res, da sem bila enkrat na zabavi, na kateri je bila tudi Kylie. Moja dobra prijateljica iz L.A. je njuna soseda, morda pa ju ob priložnosti srečam na ulici pred hišo in kakšno rečemo. (smeh) Sklepam, da je njuno življenje burno, vendar ni vedno vse tako, kot deluje navzven. Verjamem, da imata tudi onidve svoje težave, kakršnih si mi niti ne predstavljamo. Namreč, velikokrat sem bila v krogih svetovnih zvezd in uspešnih poslovnežev in verjemite, da so to samo ljudje, ki se borijo prav tako kot mi vsi. Vsak po svoje. Vsi te opazijo le, kadar si uspešen, in rečejo, hja, njemu je lahko. Nihče pa ni videl tvojih dni vztrajanja, odrekanja in mogoče trenutkov, ko si želel kar odnehati.

Preberite še: Bernarda Marovt: Ženska mora ostati ženska 

Ali se ob spremljanju njihovega tv-šova morda spomnite na svojo vlogo izpred let v Big Brotherju? Kaj ste se takrat naučili in ali bi se lahko še kdaj prepustili takšnemu izzivu, celo denimo kot gostja pri Kardashianovih?

Lahko rečem, da smo sodelavke, saj smo vse del »realityja«, hahaha. Kadar jih gledam, se vedno spomnim sebe in dni in občutkov, ko sem bila v Big Brotherju. Predvsem zelo mlada sem bila, ko sem stopila v hišo BB, in vem, da bi bila zdaj gotovo drugačna oziroma si ne bi jemala k srcu določenih stvari, ki so me takrat zelo prizadele in zaradi katerih sem čutila posledice. Je pa tudi res, da moji trije meseci niso nič v primerjavi z njihovimi 14 leti življenja pred kamerami. Ali bi se ponovno udeležila resničnostnega šova? Pred leti sem odločno rekla ne, ko so me vabili, kajti bila sem pod vplivom BB, in kot omenjeno, sem imela hude psihične posledice. Običajno pa zelo rada spremenim mnenje (smeh), tako da bi se ga zdaj udeležila, seveda. Zame so to posebne izkušnje, ki so zelo dobrodošle na moji poti. Poleg tega sem močnejša in bi to zagotovo drugače doživljala. Ali bi bila gostja pri Kardashianovih, sprašujete? Absolutno, takoj!

Vedno ste zelo urejeni in izžarevate posebno energijo. Kako skrbite za svoje počutje in kaj vam pomeni moda? Zakaj je treba biti urejen?

Najprej hvala za kompliment. Ko ti to reče ženska, še bolj velja. Kar se energije tiče, ni recepta, mislim, da se človek tak rodi. Je pa res, da so me življenje in odločitve napeljali do še večje reprodukcije energije, ki je bila več kot potrebna za premagovanje ovir, ki sem jih od nekdaj imela, kajti borim se že vse življenje. S sestro Nino sva odraščali brez očeta in najina mama je poskrbela za vse. Mama je bila in je moj veliki vzor nenehne pozitivne energije. Urejenost pa je zame pomembna, tako tista nevidna v duši, glavi, srcu kot vidna na telesu, v stanovanju, avtu, torbici … Drugače jaz ne bi znala delovati. 

Moj videz? K njemu je res malce pripomogla genetika, kajti moja mama je prelepa ženska. Je pa res, da vedno skrbim za svoje telo, kožo, kondicijo, prehrano. Seveda sledim modnim smernicam, a v kopici vsega vedno najdem povsem svoj slog in nikoli nisem nasedala modnim muham. Rada mešam stare podarjene vintage stvari z novimi zapovedmi. Eksperimentiram in se igram. Strankam v butiku pa vedno rečem, naj si drznejo več. Življenje dobesedno leti in se ne vrača. Treba se je igrati z modo, mešati barve, materiale in stile. Zakaj črno, če pa je toliko barv na voljo. Recept za moj počutje pa je šport, šport in šport. Sem športnica po duši in kot bivši profesionalni odbojkarici je v meni za vedno. Šport mi je dal disciplino in spoštovanje do vsega.

Že osem let imamo butik, ki sta ga odprli mama in sestra. Jaz sem takrat živela v tujini in pomagala z idejami. Vedno smo bile vse tri del te zgodbe, vsaka po svoje, tudi od daleč. 

Kakšna pa je pravzaprav kolekcija, ki jo snujeta Kendall + Kylie, in komu je namenjena?

Kolekcija Kendall + Kylie je v resnici »nujna«! Je športnoelegantna. Barvita. Trenirke, bunde in elegantni kosi, kot so obleke, večerni kompleti, polno je bleščic in še in še. Celotna linija je resnično primerna za vse generacije. Oblačila so zelo nenavadna, udobna in barvita. Kmalu bo, kot rečeno, tudi na spletni strani, ki bo čisto posebna modna izkušnja, in komaj čakam, da se začne. Kolekcija bo zelo, zelo »huda« in lepo se jo bo dalo kombinirati na marsikaj, kar že imate doma.

Vaša mama ima torej že vrsto let izredno priljubljeni modni butik Elle v Kopru. V njem se oblačijo tudi znane Slovenke in vi veliko pripomorete k promociji, celo kot manekenka. Kaj zdaj pomeni imeti še kolekcijo s slavnim podpisom KK? Za kateri cenovni razred gre in kakšni so pogoji vašega sodelovanja?

Že osem let imamo butik, ki sta ga odprli mama in sestra. Jaz sem takrat živela v tujini in pomagala z idejami. Vedno smo bile vse tri del te zgodbe, vsaka po svoje, tudi od daleč. Sestra se je namreč prav tako preselila v tujino, jaz sem se vmes vračala, tako da je imela mama vselej najino podporo. Tokrat pa sem se vrnila, da naredim pravo modno revolucijo, in KK je odličen začetek. Obenem v Elle oblačimo veliko znanih osebnosti, hvaležne pa smo prav za vsako stranko, ki stopi skozi vrata. In še bolj, ko odide zadovoljna. KK nam daje svežino in novo energijo. Cenovni razred je srednji, kot naš butik. Kosi so nedvomno dostopni. Seveda pa bo kolekcija KK v prihodnje na voljo tudi v drugih butikih v Sloveniji in državah nekdanje Jugoslavije.

Bog ti nikoli ne bo dal bremena, ki ga nisi sposoben prenesti. Od tebe je odvisno, koliko si pripravljen tvegati in žrtvovati, da do cilja prispeš. 

Katera znana Slovenka bi bila lahko njena ambasadorka?

Prva ambasadorka sem seveda jaz. (smeh) V ekipo pa bi zagotovo vključila svetovno znano didžejko in prijateljico Brino Knaus, ki ji nisem še nič omenila, a mi prva pade na pamet. Brina je vulkan in prelepa punca. Njena spontanost je nekaj najlepšega. Je res velik srček. Druga bi bila Špela Grošelj, zagotovo bi bila izvrstna v teh kombinacijah in energično mi je zelo všeč. Spoznali sva se pred leti in v spominu mi je ostala kot zelo pozitivna punca. Pa še kakšna bi se našla, moram malce razmisliti. Glede na to, da sem deset let živela v tujini, sem malce izgubila stik s slovensko estrado.

Ste Kendall in Kylie že povabili v Slovenijo? Pri vas ima človek občutek, da lahko dosežete prav vse s svojo karizmo. Kako vam uspeva in kaj bo vaš naslednji korak?

Nisem ju še povabila, a nikoli ne reci nikoli. Tudi to načrtujem! (smeh) Imam nekaj citatov, ki se jih resnično držim, med njimi je: Zmagovalec je samo poraženec, ki je poskusil še enkrat. Vem, da se vse da, če si vztrajen. Vztrajnost je ključna, da prispeš do cilja. Sama sem to preizkusila na sebi že velikokrat, zato to tudi trdim! In še ena fraza je vtisnjena v moje možgane: Bog ti nikoli ne bo dal bremena, ki ga nisi sposoben prenesti. Od tebe je odvisno, koliko si pripravljen tvegati in žrtvovati, da do cilja prispeš. Moja naslednja stopnica? Povabiti k sodelovanju ekskluzivne trgovine na Balkanu. Dokončati svetovno spletno stran in jo pognati. Trenutno sem na vseh koncih hkrati, kajti vsi koraki, in teh je veliko, so izključno pod mojim nadzorom.

Dandanes me impresionira le še dober človek, ko naredi kaj dobrega, ne da bi prosil kaj v zameno. Sama bom vedno taka, ne glede na to, v katerih krogih se gibljem in koliko denarja zaslužim. Če ljudje izgubimo to lastnost, potem nič nima smisla. 

Kaj pa je vaše modno vodilo? Kaj vas v življenju najbolj navdihuje?

Moje modno vodilo je: Kupi, kar ti je všeč, tudi če na prvi pogled nikamor ne gre. Kako boš to kombinirala, pa boš videla, ko prideš domov. Na koncu se vse nekako ujame. Enako je v življenju. Vsaka stvar dobi smisel. Osebno so moj navdih dobri ljudje, ki jih srečujem na življenjski poti. Ja, še se najdejo izredni velikodušneži in zame so velik motiv. Dandanes me impresionira le še dober človek, ko naredi kaj dobrega, ne da bi prosil kaj v zameno. Sama bom vedno taka, ne glede na to, v katerih krogih se gibljem in koliko denarja zaslužim. Če ljudje izgubimo to lastnost, potem nič nima smisla. Moj moto: Samo ljubezen nas lahko reši. Kar se poslovnega sveta tiče, me navdušijo ljudje, ki sami iz ničesar naredijo veliko zgodbo!

Ste srečni? Kje živite? Že nekajkrat ste poudarili, da vam je najpomembnejša družina.

Živim v Kopru, kjer tudi poslujem. Je pa res, da sem stalno na poti, in to mi je tudi všeč. To sem jaz. (smeh) Srečna? Ja, sem, kajti vedno poskrbim, da mi je lepo in da počnem to, kar me v danem trenutku veseli. Seveda me ne smete narobe razumeti. Moje življenje ni instagram, ni vse pravljica v roza filtru. Vedno je bilo polno ovir in težkih trenutkov, ki jih poznajo samo moji najbližji. Pa še oni ne vedo čisto vsega, saj je tega preveč, da bi jih obremenjevala. Z ljudmi najraje delim lepe in najlepše stvari življenja. Sreča je nekaj, kar moraš nositi v sebi, ne pa iskati v ljudeh ali materialnih stvareh. Ko spoznaš, kako stvari delujejo, postane malce lažje. Ko si srečen v sebi, ti tega nihče ne more vzeti. Prav tako ti nihče tega ne more podariti. Aja, zelo pomembna podrobnost, moja sreča danes: Viliem in Mark. Sestrina otroka. Resnična sreča.

Kdaj si Tina nadene visoke petke in katera glasba jo odnese na plesišče do jutra?

Hmm, Tina gre zadnje čase bolj malokrat plesat. (smeh) Nazadnje sem bila julija v Beogradu, kjer sem pet dni plesala vsak dan. In poleti na Ibizi, na poroki najboljše prijateljice. Kar se glasbe tiče, mi je všeč več zvrsti, je pa res, da mi balkanska nekako zleze globlje pod kožo. Glede na to, da sem prepotovala že ves svet in doživela marsikaj, je moja idealna žurka z balkansko glasbo v živo v Beogradu. Tega ne prekaša noben Miami, New York, Los Angeles, Ibiza ali podobno. Balkan je Balkan!