»Skozi zgodovino smo bile naučene, da nimamo svobodne volje v odnosu do lastnega telesa, kot tudi ne do lastne psihe. Živimo v času, ko lahko zdravilno moč čarovnice ponovno odklenemo, obnovimo sestrstvo in vzamemo svojo moč nazaj,« je prepričana Janja Videc, ki bo v sredo, 14 avgusta ob 19. uri v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje MAO premierno predstavila svojo ekološko znamko Witches sisterhood.  

Oblikovalka Janja Videc sodobnim ženskam sporoča, naj odklenejo svojo notranjo moč čarovnice.

Oblikovala jo je z mislijo na starodavno arhetipsko dušo čarovnice, ki v preobleki sodobne ženske težko ubeži hitremu tempu sodobnega življenja, lahko pa skozi dnevne rituale poišče kotiček samo zase, v katerem se ustavi in obnovi svoje moči. Oblačilo ji služi kot opomnik za dnevni ritual in opomin na to, kaj je zares pomembno. 

Poudarek nove kolekcije, ki jo bo predstavila oblikovalka,je na materialih, na zgodbi, na pozitivnem odnosu do telesa, na tem, kje in na kakšen način nastanejo oblačila in kakšne občutke vzbujajo v nas. V slovenskem (modnem) prostoru primanjkuje razumevanje širšega koncepta nastanka določene kreacije, prehitro se zadovoljimo zgolj z zunanjo formo, zaradi hitrega in instantnega tempa življenja ni več časa za iskanje globin, meni Vidčeva, ki pri svojem delu išče drugačen pristop, tako imenovan slow fashion pristop. Ta je nasprotje hitre mode, namesto iz tedna v teden menjajočih se trendov temelji na kvalitetni izdelavi, ekoloških materialih in zgodbi, ki pripoveduje, kje in kako nastanejo oblačila ter kakšne občutke vzbujajo v nas.