Katere so nove smernice za pomlad in poletje, ki jih bomo lahko videli v vaši kolekciji? 

Zelo nerada govoriva o smernicah, saj se kolekcij lotevava po temah in navdihih. Inspiracija nove kolekcije bodo planeti in njihova struktura, predstavila pa jo bova med 20. in 21. aprilom na modnem tednu MBFWLJ. Nam lahko zaupate, kakšna barvna paleta nas bo v vaši kolekciji navduševala v toplejših dneh? 

Barvna paleta je zelo raznolika, od črne in bele do zelenih, pink in modrih odtenkov. Bodo kakšni elementi prejšnjih sezon še vedno modni? 

Glede na to, da izdelujeva oblačila, ki se nosijo deset in več let, si skozi vsa leta najinega ustvarjanja prizadevava vzpostaviti odnos do oblačil, ki je spoštljiv in odgovoren do uporabnika ter okolja. Zelo težko zato rečeva, da kateri elementi najinega modnega oblikovanja ne bodo modni. Če nam je nekaj všeč, to z veseljem nosimo in se v kosih dobro počutimo, je tudi to modno. Katere trende pa lahko z gotovostjo pospravimo? 

Kar ne uporabljamo več in nam ni v oporo. 

Katerega modnega kosa se spomladi najbolj veselite? 

Superg, ki jih že peto leto skupaj z Alpino vztrajno in uspešno oblikujemo in izdelujemo. Preberite še, kakšne trende napovedujejo druge slovenske oblikovalke. To so pomladni navdihi Maje ŠtamolTanje ZornMaje Ferme in Nelizabete.