Katere so nove smernice za pomlad-poletje, ki jih bomo videli v vaši kolekciji? 

Menim, da v današnjem času bolj kot trendi, nakupne odločitve posameznika določa identiteta blagovne znamke, ki jih ljudje zaradi različnih razlogov zaupajo. Sama se pri svojih kolekcijah ne ukvarjam s tem, kaj nekdo napoveduje, da bo modno, ampak sledim svoji viziji. V moji prihodnji kolekciji bo tako veliko elementov, ki so značilni za blagovno znamko Nelizabeta. To so lasersko izrezane čipke in vzorci, plastenje, multifunkcionalnost, poudarek pa je predvsem na kosih, ki jih ženska lahko prilagodi svojim željam in stilu in jih nosi na način, ki odgovarja njej.Lahko potemtakem vaše kose uporabnica kombinira ne glede na preteklost kolekcije? 

Hitra moda je nekaj, česar najbolj ne maram v modni industriji, saj narekuje princip, da vsako sezono zamenjamo garderobo. Verjamem, da je to iz finančnega vidika donosno, a sama raje vidim, da imajo ljudje manj mojih kosov, pa tiste nosijo večkrat in raje. Tako se vedno trudim oblikovati kose, ki so aktualni dalj časa in ne muhe enodnevnice. Ni moj namen, da naredim nekaj, kar se naslednjo sezono zavrže. Seveda ljudje osvežimo garderobo in z novimi kosi dokombiniramo obstoječe. Zato se trudim narediti stvari, ki ne bodo zastarale.Kaj pa prehajanje iz sezone v sezono? 

Enako velja za modne kose in sezone. Razen izrazito težkih zimskih plaščev in prosojnih poletnih kosov za Nelizabeto ustvarjam oblačila, ki jih je mogoče s pravimi kombinacijami nositi celo leto. Z različnimi dodatki se da brez problema prehajati med sezonami.Se lahko v vaši pomladni kolekciji nadejamo posebnih barvnih odtenkov? 

Pri Nelizabeti je barvni temelj zelo monokromatičen, torej črna, siva in bela. To paleto bodo v poletnem času popestrili poudarki v rožnatiha, zlatih in bež odtenkih, nekaj pa bo tudi zelo živih, kromatičnih barv. V svojih kolekcijah barvno pestrost ustvarjam tudi s plastenjem različnih materialov ter laserskimi izrezi.Katerega kosa se najbolj veselite spomladi? 

Večino kosov, ki jih nosim pozimi, nosim tudi poleti, samo brez plastenja s pajkicami in puloverji. Veselim pa se poletnih čevljev in lahkotnih, modno prevelikih kosov.


Preberite še, kakšne trende napovedujejo druge slovenske oblikovalke. To so pomladni navdihi Maje ŠtamolDražaTanje Zorn in Maje Ferme.