Ime sta mladi oblikovalki sestavili iz začetnih črk svojih imen. Mikavne kose, ki jih oblikujeta in sešijeta, nosita tudi sami, saj izhajata iz sebe. Uporabljata kakovostne materiale, trudita se, da imajo tudi certifikat Oeko-Tex® Standard 100. Ostanki pa dobijo novo uporabnost v lokalnem vrtcu, kjer iz njih ustvarjajo najmlajši. 

Kaj je bilo ključno, da sta se odločili za skupno pot z modno blagovno znamko, ki tudi v imenu določa vajino povezanost?

Rekli bi, da želja obeh, in to je ustvarjanje svojih izdelkov. Na pot sva se podali skupaj, saj se že vse od začetka, ko sva se v srednji šoli spoznali, dobro razumeva. 

Vse izdelke zašijeva sami in se trudiva, da je vsaka kolekcija še bolj kakovostna ne le v oblikovanju, temveč tudi izdelavi. Veliko je ročnega dela, ročnih šivov, ki jih ne more nadomestiti niti najboljši šivalni stroj. V najini pomladni kolekciji veliko časa posvetiva prav temu, na primer nabiranju materiala za pas trenirke in topa. 

Katero je glavno vodilo vajinega oblikovanja oblačil?

Najine ideje, ki se skrivajo v podrobnostih. Največkrat jih dobiva v vsakdanu, na primer, ko ugotoviš, kaj pogrešaš. Navdih pa najdeva v najrazličnejših stvareh. 

Kako si porazdelita delo?

Obe delava veliko, vloženega časa med seboj seveda ne primerjava. Kaj dela katera, je odvisno od tega, kaj kateri bolj ustreza, tako si porazdeliva delo. Dosti delava skupaj in teživa k temu, da v delu uživava; takrat nastanejo najboljše stvaritve.

Ali sami tudi šivata oziroma kakšna je vajina proizvodnja?

Ja, vse izdelke zašijeva sami in se trudiva, da je vsaka kolekcija še bolj kakovostna ne le v oblikovanju, temveč tudi izdelavi. Veliko je ročnega dela, ročnih šivov, ki jih ne more nadomestiti niti najboljši šivalni stroj. V najini pomladni kolekciji veliko časa posvetiva prav temu, na primer nabiranju materiala za pas trenirke in topa. 

Pa se kaj ozirata tudi na sezonsko začrtane modne smernice oziroma imata kakšnega vzornika med svetovnimi oblikovalci?

Ker sva tako zelo vpleteni v svet mode, včasih čutiva, kakšne bodo zapovedi. Zagotovo uporabiva katero izmed aktualnih barv, ne gledava pa na to kot nujo. Kosi, ki jih oblikujeva, so trajnostni, zato izhajava iz sebe, in ne le modnih smernic, ki se nenehno spreminjajo.

V vajini pomladni kolekciji so v ospredju tako imenovani athleisure kosi. Kaj vaju je navdihnilo zanje?

Zadnje čase smo veliko doma, zato sva začeli pogrešati lepe kose oblačil. Ker nama je udobje vseeno postalo zelo pomembno, sva ga združili z eleganco. Tako so trenirke primerne za vsakodnevna opravila doma kot tudi sprehode po mestu. 

Kaj pa materiali in barvni odtenki? Kateri so najbolj »vajini« in kateri vladajo v letošnji topli sezoni?

Prisegava na kakovostne, predvsem naravne materiale. V kolekciji Pomlad '21 so prav vsi izdelki primarno iz bombaža. Barve so sveže, pomladne, to so bela, roza in zelena. Težko je govoriti o odtenkih, ki bodo aktualni spomladi, saj še tisti, ki jih določajo, ne vedo, katera smernica se bo najbolj prijela in jo bodo ljudje nosili.

V katerih oblačilih se najbolje počutita in ali menita, da gremo lahko denimo tudi v puloverju s kapuco na bolj imenitno večerjo? Kaj je najbolj pomembno pri slogu posameznika?

Za vsakodnevno nošenje imava najraje komplet trenirke in topa ter nogavice, ker so ti trije kosi najbolj praktični. Časi so se zelo spremenili in vsak lahko obleče, kar mu ustreza. Sami sicer ne bi pomislili, da bi oblekli pulover za večerjo. Je pa res, da človek s pravo energijo lahko tudi pulover za »vsakdan« naredi popolnoma primeren za imenitno večerjo. Način oblačenja je kot modni dodatek tvoji osebnosti. Z njim lahko izražaš drznost, samozavest, eleganco, včasih nevpadljivost. Na splošno pa se strinjava, da je za izbor oblačil oziroma slog posameznika temeljno dobro počutje v tem, kar nosimo. 

Zaupajta, kaj vse vajin JUИI še načrtuje oziroma česa si želita v prihodnosti?

Načrtujeva še veliko. Seveda imava vizijo, vendar se morava prilagajati tudi stvarem, ki jih prinaša življenje. Lahko pa obljubiva, da bo še dosti lepega in dobrega, saj delava z veseljem.