Pri reviji Women's Health svetujejo, kako več dni ohraniti sijočo in gladko površino na nohtih brez potrebnih popravkov in kako preprečiti najpogostejše napake pri manikiri. Preberite si v naslednjih vrsticah.

Resnično počakajte, da se lak na nohtih utrdi – šest ur! Tako je, šest ur je treba počakati, preden se lotite opravil, ki bi lahko neprijetno opraskala negovano površino in pokvarila učinek. Če ste opravili klasično manikiro in si nadeli plast za podlago in utrjevanje nohtov, dve plasti barve in vrhnjo, zaščitno plast, je treba počakati več ur, da se vse skupaj z nohtom zlije v eno. V tem času se je smiselno izogibati vsakršnemu umivanju rok, pomivanju posode ali grobim delom – zato je najbolje, da si nohte uredite tik pred spanjem.Vaši nohti so suhi. Lahko so krivi nohti sami, saj se radi lomijo in pokajo, zato je vprašljiva tudi obstojnost laka. Tako občutljivo površino je treba pred nanašanjem laka nekaj tednov vztrajno in obilno negovati z losjonom, kokosovim oljem ali karitejevem maslom.

Ali uporabljate ustrezen lak? Nimamo vsi enakih nohtov, zato tudi pri vseh ne gre pričakovati enake obstojnosti. Če vam izbrani izdelek venomer nagaja, je smiselno razmisliti o drugi blagovni znamki.