Timothy Snyder, O tiraniji
Prava poglobljena spremljava in komentar k dnevnim novicam in časopisju, ki ga bomo listali v vročini. Drobna, razvpita knjižica pomembnih idej, ki nam pokaže, da živimo v prelomnih časih in nas izziva ter spodbuja k aktivni državljanski drži. In kar je pomembno, to stori v berljivem jeziku, v obliki dvajsetih konkretnih nasvetov in lekcij, recimo: ne ubogaj vnaprej; neguj jezik; prevzemi odgovornost za obraz sveta; verjemi v resnico; glej v oči in se pogovarjaj.
Francois Sagan, Dober dan, žalost
Pisateljica je knjigo napisala pri osemnajstih in šokirala ter blisko uspela. Najstnica opisuje poletje pred dobrega pol stoletja, ki ga preživlja z ovdovelim očetom in družbo na francoski rivieri, iz dolgočasja, spletakarjenja, ljubusumja in zavisti pa sledijo dogodki, ki povzročijo tragedijo. Razrvana in nelagodna knjiga o odraščanju. Po obsegu obvladljiva klasika, primerna za nestrpne bralce.

Drago Jančar, In ljubezen tudi
Pronicljiva in pretresljiva knjiga o enih in drugih, o zgodovini in velikih zgodbah, ki zaznamuje usode ljudi. Navdahnila jo je fotografija dveh deklet medvojnega Maribora. Kdo sta bili; koga je ljubila ena od njih? Kakšno vlogo imajo osebe, ki vstopajo v kader? Literatura, ki se usede v človeka, čisti užitek, saj jo beremo v izvirniku.