Kako ustvariti skodrane ali valovite lase kot iz salona?

Skodrani ali valoviti lasje so odlična osnova vsake svečane pričeske, s katero ne boste nikoli zgrešili. Preproste kodre ustvarimo z različnimi toplotnimi grelci (likalniki/ kodralniki, ali pa kar navijalke). 

Foto: VAndreas/Shutterstock

  1. Najprej lase razdelimo v tri sloje in vsakega spnemo s ščipalko. Prvi sloj zajema krovni del glave, drugi sloj sega od ušesa do ušesa, tretji pa od ušes navzdol.
  2. Pred obdelavo je pomembno, da lase zaščitimo pred toploto, saj ta poškoduje lase. Nejc za to uporablja izdelek EIMI Thermal image znamke Wella professional, ki poskrbi, da lasje ne izgubljajo vlage in ostanejo zdravi.
  3. Vzamemo srednje debel pramen las in tri centimetre od lasišča nastavimo likalnik z lase ter ga enkrat ovijemo okoli pramena in nežno zdrsimo proti konicam las. Dobili bomo nežen in glamurozen val.
  4. To ponovimo po celotnih laseh po vseh treh slojih.
  5. Ko zaključimo s kodranjem, počakamo približno pet minut, da se lasje popolnoma ohladijo. Za še bolj glamurozen videz kodre razčešemo s krtačko Tangle Teezer, ki las ne naelektri in ne trga.
  6. Piko na i bo pričaral še suhi šampon, Nejc priporoča EIMI Dry me, ki bo izboljšal strukturo skodranih las. Razpršimo ga po celotni pričeski z razdalje 20 centimetrov in ga nato s prsti vtremo ter privzdignemo lase ob lasišču za večji volumen.

Čas za kito 

Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock

  1. Pri preči si na poljubnem mestu izberemo malenkost debelejši pramen in ga spletemo v rahlo kitko. Ob vsakem zavoju lase rahlo potegnemo navzven za še bolj poln videz kitke.
  2. Lase na zadnjem delu glave spnemo v neenakomerno figo, za katero uporabimo ščipalke ali lasnice. Figa naj bo preprosta in rahlo razmršena. To dosežemo tako, da iz nje potegnemo pramene las, da dosežemo še večji učinek volumna. Da poudarimo obraz, pustimo kakšen pramen, da prosto pada ob obrazu ali ušesih, to namreč še dodatno popestri pričesko.
  3. Kitko, ki smo jo spletli na začetku, spnemo nazaj proti figi in že imamo popolno svečano pričesko.
  4. Za obstojnost pričesko še fiksiramo z EIMI Super set lakom za lase, ki bo zagotovil neuničljiv videz dolgo v noč.

Na tako pričesko na rdeči preprogi prisega tudi zevzdnica Jessica Alba. Foto: Everett Collection/Shutterstock