Bojda sta z možem domačo klubsko mizico izdelala iz prav posebnega materiala.

Res je, iz koluta za električne kable. Idejo sva našla že pred leti na spletu, a pri nas doma traja kar nekaj časa, da se uresničitve lotiva, saj imava zelo razgiban in zaseden urnik. No, lanska prva karantena pa je bila zelo ustvarjalna in skupaj sva se lotila tudi tega. Star kolut za kable je mož najprej razstavil in skrajšal vse palčke v sredini, da je zdaj miza nižja. Nato je bilo treba pobrusiti vse dele in sledilo je barvanje z malo razredčeno barvo, da sva dobila videz ne čisto bele barve. Ko se je posušila, je vse skupaj združil v prvotno stanje, za unikatnost sva dodala štiri vijake, ki nalašč zgoraj gledajo iz mize, spodaj pa je namestil še štiri koleščke, da jo lahko premikamo. 

Imate doma še kak zanimiv recikliran kos pohištva?

Imava kar nekaj takšne opreme. Stoli za jedilno mizo so vsi starinski in prebarvani z različnimi živimi barvami, komoda v jedilnici je tudi stara več kot sto let in prebarvana na turkizno. V otroških sobah je kar nekaj starih kosov pohištva, ki so osveženi z novo barvo. 

Starši se moramo zavedati, da smo s svojimi dejanji vzor našim otrokom. Ne z besedami, ampak dejanji. In če bomo sami naredili vsaj male korake za lepši svet, nam bodo otroci gotovo sledili. 

Na katerih področjih poleg pohištva še prisegate na trajnostne rešitve? Na primer pri oblačilih?

Zagotovo. Imam srečo, da imam tri hčerke, zato vsa oblačila skrbno hranim za mlajše. Je zelo priročno in tako se tudi veliko prihrani. Mož pa poleg strasti do dela z lesom obožuje starinske avtomobile. Za 40. rojstni dan si je privoščil res starega volkswagna T, ki potrebuje popolno prenovo. Zdaj čakamo na dan, ko jo bo zares začel. Pravi, da se bova v pokoju že vozila naokoli z njim. (smeh) 

Gotovo ste te vrednote prenesli tudi na svoje otroke?

Nikoli nisem stavila na znamke pri oblačilih in tako tudi vzgajam otroke. Trdim, da stari pregovor Obleka naredi človeka še zdaleč ne drži, ampak da človek naredi obleko. Hčerke vzgajam v prijazna in preprosta dekleta, ki se bodo znala postaviti zase. Predvsem pa si želim, da bodo sledile svojim sanjam in poslanstvu, ki jih veseli, jaz pa jim bom na tej poti stala ob strani.

Kaj lahko vsak od nas vsak dan naredi za okolje? Katere male korake za boljši jutri delate pri vas doma?

Ob oblačilih in pohištvu ne pozabimo na še nekaj zelo pomembnega, hrano. Trudimo se, da je zavržemo čim manj. Doma tudi zelo vestno ločujemo odpadke. Starši se moramo zavedati, da smo s svojimi dejanji vzor našim otrokom. Ne z besedami, ampak dejanji. In če bomo sami naredili vsaj male korake za lepši svet, nam bodo otroci gotovo sledili.