Nekateri so komarjem preprosto privlačnejši, bolj dišeči, če smo natančni, in sicer zaradi določenih snovi, ki jih izločamo skozi kožo z znojem.

Med takšnimi so zanesljivo nosečnice – ki izdahnejo več ogljikovega dioksida kakor tisti, ki ne nosijo otroka pod srcem. Predvsem zadnje obdobje nosečnosti je omamno dišeče za komarje, ki bodo tako posebno pozornost, kar dvakratno, namenili ženskam z okroglimi trebuščki, so pokazale raziskave.Rekreacija je resda zdrava, toda rezultati trdega dela vam ne bodo prinesli le zadovoljstva in ponosa, temveč tudi – nadlogo. Med gibanjem se namreč pospešeno izločajo mlečne kisline, ki se izločajo skozi znoj.

Redno uživate alkohol? Morda vas bo odvrnil tale podatek: predvsem tisti, ki imajo radi pivo, so slastni zalogaj za komarje! Alkohol namreč dviguje telesno temperaturo, čemur se komarji preprosto ne morejo upreti.

V splošnem komarje najbolj pritegujejo ljudje s krvno skupino 0. Da bo komar ugriznil osebo s to krvno skupino, je kar za 83 odstotkov večja! Paradoksalno imajo prav ljudje s krvno skupino 0 najmanj možnosti, da jih doleti malarija. Za komarje so sicer najmanj zanimivi tisti s skupino A.Da smo komarjem nezanimivi, nam lahko nakloni tudi genetika. Zakaj in kako, ni znano. Nekaterih komarji preprosto ne marajo. Lahko jim rečemo samo – srečneži!