Pobudo za pomoč pri šivanju je na Facebooku dala priznana krznarka Milena Eber Štimac, ki jo je navdušila akcija v šivalnici UKC Ljubljana. Kontaktirala jih je in izvedela, da maske, ki so jih včeraj izdelale šivilje niso učinkovite, saj dvojna plast bombaža močno oteži dihanje uporabniku. Po posvetu z njimi se je odločila za uporabo bombažne frotiraste rjuhe, izdelala svoj kroj in tako je nastala pralna maska, ki ni prevroča in v kateri se da dihati, nad njo pa so bili navdušeni tudi v UKC Ljubljana. 


Na pobudo Eber Štimčeve so se nemudoma odzvale tudi druge slovenske oblikovalke in oblikovalci. Pomoč so obljubile Jelena Proković, Maja Štamol, Alja Viryent, Rok Čibej in Andreja Vidic. Po kroju in priporočilih, ki so jih dobili iz UKC Ljubljana bodo izdelovali maske, ki jih želijo donirati predvsem domovom starejših po Sloveniji, ki jim primanjkuje zaščitne opreme. Vabijo jih, da jih kontaktirajo, kam jih dostaviti. 

Za vse, ki bi se izdelave maske radi lotili sami doma, pa je Eber Štimčeva objavila tudi fotografijo kroja in video izdelave.