V času, ki ga živimo, se zelo poudarjajo individualna odgovornost, čustvena avtonomija in preoblikovanje intimnosti. So torej na medsebojne odnose pomembno učinkovale širše ekonomske in družbene globalizacijske spremembe?

Intimni odnosi niso samo zdaj zapleteni, rečemo lahko, da je v njihovi naravi kup mehanizmov, od nezavednih, travm iz preteklosti, ki smo jih morda potlačili, do seveda ekonomskih in družbenih okoliščin, ki vplivajo na to, v kakšne stike stopamo in kakšne odnose ustvarjamo s svojimi najbližjimi. V sodobni postindustrijski družbi, močno zaznamovani z neoliberalno ideologijo, ljudje opazno vse teže vzpostavljajo dolgotrajne odnose. Številne države se tudi zato spopadajo z izjemnim povečevanjem osamljenosti. Velika Britanija, denimo, že nekaj let objavlja nacionalne pr...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE