Obrazna refleksoterapija Sorensensistem™ je plod 40-letnega raziskovalnega in terapevtskega dela Lone Sorensen, mednarodno priznane terapevtke in predavateljice, ustanoviteljice Mednarodnega inštituta refleksne terapije v Barceloni, ki je največja šola refleksoterapije v svetu. Blagodejne učinke te neinvazivne metode za zdravje in dobro počutje bo avtorica metode širšemu krogu ljudi predstavila v okviru 1. Festivala obrazne refleksoterapije v Sloveniji, ki bo potekal med 19. in 23. majem 2018. 


Ker dandanes živimo hitro, se sploh ne zavedamo, kako raznovrstni dejavniki vplivajo na naše zdravje in s tem tudi na naše počutje in razpoloženje. Da bi izboljšali kakovost življenja odraslih, otrok in starostnikov, bodo predavanja, seminarji in delavnice namenjeni vsakomur, ki bi želel izvedeti več o metodi. Program festivala se bo dotaknil predvsem zdravljenja novodobnih težav, kot so izgorelost, depresija, demenca, avtizem ter še dokaj nepoznane (vendar že zelo prisotne) motnje pri otrocih, sindroma elektronskega zaslona.


Festival bo potekal v organizaciji vse bolj mednarodno uveljavljene slovenske terapevtke Nataše Kos Križmančič, tesne sodelavke Lone Sorensen, in njene licenčne Šole obrazne refleksoterapije Sorensensistem™. Slovenska strokovnjakinja je med drugim pred leti z družbeno odgovorim projektom »Obrazna refleksna terapija Sorensensistem™ v šoli« pomagala številnim otrokom pri težavah z učenjem. 


Obe strokovnjakinji sta z nami v preteklosti že spregovorili o pozitivnih učinkih refleksoterapije. Preberite intervju s pionirko te metode Lone Sorensen tukaj in z njeno slovensko kolegico Natašo Kos Križmančič tukaj.