Snežene kepice moje mame

Sladica, ki so nam jo pripravljale že babice in mame, je tako puhasta in preprosta, da so iz nje stkane najlepše otroške sanje. Te žličnike iz stepenega beljaka z vaniljevo kremo se je prijelo tudi ime plavajoči otočki in ni težko ugotoviti zakaj. Privoščite si jih, ko si zaželite malo nostalgije.

Sestavine

  • 6 jajc
  • 1 l mleka
  • 1 vaniljev puding
  • 3 velike žlice sladkorja
  • šilce ruma
  • po želji sladka smetana

Priprava

  1. 1Rumenjake ločimo od beljakov.
  2. 2Od mleka odvzamemo 1 dcl ter vanj vmešamo puding in 2,5 žlice sladkorja.
  3. 3Dodamo rumenjake, dobro premešamo in postavimo na hladno.
  4. 4Preostalo mleko zavremo.
  5. 5Medtem stepemo beljake v čvrst sneg in dodamo pol žlice sladkorja.
  6. 6Postavimo na hladno.
  7. 7Vretje mleka zmanjšajmo na minimum.
  8. 8Z jedilno žlico zajemamo stepen sneg oziroma oblikujemo žličnike ter jih previdno polagamo v vrelo mleko.
  9. 9Pustimo približno pol minutke, kepico obrnemo in zopet kuhamo pol minutke.
  10. 10Kepice ne smejo plavati v mleku preveč na gosto.
  11. 11Z manjšo penovko jih previdno pobiramo iz mleka in polagamo v lepo stekleno skledo.
  12. 12Mleku, v katerem smo kuhali kepice, malenkost povišamo temperaturo, da bo tik pred vretjem, in počasi vmešamo zmes s pudingom in rumenjaki ter med mešanjem skuhamo.
  13. 13Dobljeno kremo prelijemo prek kepic tako, da se razlije med njimi in po njih.
  14. 14Katera lahko igrivo kuka tudi iz kreme.
  15. 15Ohladimo.
  16. 16Z veliko servirno žlico zajemamo kepice in omako ter jih polagamo na desertni krožnik.
  17. 17Tik pred postrežbo jih pokapljajmo z rumom in jim po želji dodamo še stepeno sladko smetano.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE