Rabarbarina in jagodna torta s kozjim jogurtom

Rabarbara in jagode so najlepša poletna kombinacija sladko-kisle harmonije, Tereza Poljanič pa si je iz njih zamislila tole lahko in zdravo sladico. Za vegansko različico namesto kozjega jogurta uporabimo kokosov jogurt, če nimamo merilnih skodelic, pa uporabimo za mero kar jogurtov lonček.

Sestavine

  • 180 ml (3/4 skodelice) kozjega jogurta
  • 2 jajci (sobne temperature)
  • 1/2 skodelice stopljenega masla ali kokosovega olja
  • žlička vanilje
  • žlica naribanega ingverja
  • 2 skodelici pirine moke
  • skodelica kokosovega sladkorja
  • žlička soli
  • pol žličke sode bikarbone
  • žlička pecilnega praška
  • skodelica narezane rabarbare
  • skodelica narezanih jagod

Priprava

  1. 1V skledi zmešamo jogurt, jajci, maslo, ingver in vaniljo.
  2. 2V drugi skledi zmešamo pirino moko, kokosov sladkor, sol, sodo bikarbono, pecilni prašek.
  3. 3Vlijemo tekoče sestavine v suhe. Previdno premešamo ter dodamo rabarbaro in jagode.
  4. 4Pečemo 45 minut na 180 stopinjah Celzija.
  5. 5Postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE