Šerbi je v skupini Agropop delovala od njenih zametkov leta 1982, ko je bila še poznana pod imenom Tri palme, do razpada leta 2000. Po uspešnici Der Kaiser kommt mit Mercedes, ki so jo izstrelili na Radiu Študent, so se leto pozneje iz Treh palm preimenovali v Sajgons, konec leta 1984 pa zasloveli do te mere, da so tedensko prejeli več vabil za nastope, kot so imeli pesmi v svojem repertoarju, se je zlatega obdobja za časopis Delo nekoč spominjala pevka. Poleg Šerbi so skupino sestavljali še pevec Polde Poljanšek, klaviturist Aleš Klinar, kitarist Simon Pavlica, baskitarist Urban Centa in bobnar Dragan Trivič. 


Šerbi v še zlatih 90. letih.


Ena največjih uspešnic skupine je zagotovo album Za domovino z Agropopom naprej! iz leta 1998, ki je bil prodan v 110.000 izvodih, skupaj pa so prodali okrog pol milijona kaset in plošč. Agropop je v 16 letih delovanja izdala 15 albumov. Leta 2010 so izdali še en album uspešnic v živo, saj je bila skupina deležne večje medijske pozornosti zaradi sladkorne bolezni pevke Šerbi, dobiček od prodaje plošče je bil namenjen njenemu zdravljenju. 


Šerbi z Janom Plestenjakom leta 2015. Foto: Mediaspeed


Prav sladkorna bolezen je močno zaznamovala zadnje obdobje Šerbijinega življenja. Zaradi komplikacij so ji amputirali eno nogo, kasneje pa še drugo, zadnja leta je tako preživela prikovana na bolniško posteljo v domu starejših občanov v Radencih. Tam je lani za božič praznovala 58. rojstni dan, nazdravili sta mu skupaj s pravo prijateljico Vojko, ki je Šerbi obiskovala na domu po smrti pevkine matere, ki je umrla pred tremi leti. Šerbi je za vedno zaspala sinoči v bolnišnici v Rakičanu. 


Pevka leta 2010 po amputaciji prve noge. Foto: Igor Mali