Čudovito je videti ljudi, ki jim nikoli ne zmanjka volje in elana za najrazličnejše projekte, ne glede na izzive, s katerimi se soočamo v zadnjem obdobju. Zmai je svojo novo »zmajevko«, kot pri znamki Zmai pravijo izjemnim ženskam, ki jih nič ne ustavi, našel v Almi Kochavy. Uspešna in srčna Alma se je v svojem življenju preizkusila že v marsikateri vlogi. Med drugim je bila bolničarka, natakarica, TV voditeljica in model za prestižne modne znamke v Milanu. Trenutno se poleg starševstva posveča vodenju izjemno uspešnega kulinaričnega projekta Odprta kuhna in se ukvarja še z drugimi projekti, ki združujejo skupnost ter ji pomagajo rasti v sožitju z drugimi. Znamka Zmai, katere navdih so prav ženske, kot je Alma, polne energije, moči in poguma, je zato po njej poimenovala tudi model svoje nove torbe. 

Alma prisega na velike praktične torbe, kamor lahko pospravi vse, kar potrebuje, ko je v pogonu, zato je tudi torbica, ki zdaj nosi njeno ime, prostorna in praktična.

Sledi trajnostnim vrednotam

Kot Zmai tudi soustanoviteljica Odprte kuhne stavi na trajnost. Začelo se je pri hrani, saj postajamo vedno bolj ozaveščeni o izvoru in pomenu, zato pri projektu Odprta kuhna prednost dajejo izdelkom iz kmetij, pridelanih v bližnji okolici in vzgojeni na trajnostni način, poudarja Alma. Velik pomen dajejo tudi odpadni embalaži, ki je iz biorazgradljivih materialov. Tem vrednotam Alma sledi tudi osebno pri izbiri modnih izdelkov. Rada nakupuje izdelke domačih oblikovalcev in blagovnih znamk. Med njenimi priljubljenimi blagovnimi znamkami je tudi Zmai, ki svoje torbe izdeluje v domači delavnici v Sežani iz visoko kakovostnih in trajnostnih materialov lokalnih dobaviteljev. 

Presenečena nad kvaliteto veganskega usnja 

Alma, ki je vedno v akciji in zato veliko na poti, ponavadi torbo uporablja dlje časa. Torba je običajno večja in z veliko žepi, da so stvari v njej pregledno urejene. Pomembno ji je tudi, da se torba ujema z vsemi kosi v garderobi, zato večinoma posega po enobarvnih modelih temnejših barv. Stavi na odpornost materiala, ki se ne obrabi tako hitro, zato je doslej nosila večinoma torbe iz pravega usnja. S svojo prvo torbo Zmai pa je ugotovila, da je vegansko usnje popoln nadomestek pravemu usnju, celo več; je še bolj trpežno in kakovostno. Pri torbi Zmai ji je najbolj všeč, da jo lahko kombinira z vsem, tako poslovno in elegantno kot tudi vsakdanjo modno podobo. 

Alma je ugotovila, da je vegansko usnje še bolj trpežno, kot pravo.

Motivira jo uspeh drugih

Alma pravi, da ji moč za letenje daje predvsem to, da ima zares rada, kar počne. Lepi projekti in super ljudje, s katerimi sodeluje, jo vedno navdihnejo. Ljudje, ki jim pomaga k uspehu, pa so glavna motivacija. Navdih rodi navdih in tako kot Alma najde navdih v drugih, je zdaj tudi sama postala muza slovenske znamke Zmai, ki osvaja tako domače kot tuje ljubiteljice mode. Modne dodatke Zmai namreč prodajajo v kar nekaj kotičkih po svetu, med drugim v berlinski prodajalni STUDIO183, v juniju so bili del londonskega pop-up dogodka, avgustu jih bodo predstavili na sejmu v Copenhagnu, septembra pa v New Yorku na pop-up dogodku Doors NYC. V Sloveniji so bile torbice Zmai doslej na voljo le v njihovi spletni trgovini, zdaj pa jih je mogoče videti in pomeriti tudi v živo v Galeriji Emporium v Ljubljani. 

Nad unikatnimi slovenskimi torbicami so navdušeni tudi drugod po svetu.