Italijanski namig

Pašteta iz oljk

Že stari Rimljani so cenili dobro hrano in na pojedinah tekmovali, kdo bo na mizo postavil bolj žlahtne in zanimive jedi. Tradicija vrhunske italijanske kulinarike, za katero so med drugim značilni testenine, olivno olje in omamne sladice, se je ohranila vse do današnjih dni. Preizkusite to preprosto predjed, ki tekne tudi za malico ali lahko večerjo.

Sestavine

  • 250 g črnih oliv brez koščic
  • stisnjeni strok česna
  • drobno nastrgana lupinica limone
  • 4 jedilne žlice limonovega soka
  • 3 jedilne žlice svežih krušnih drobtin
  • 60 g polnomastne pretlačene skute
  • sol
  • sveže zmlet črni poper
  • za okras rezine limone
  • za prilogo debele rezine kruha
  • mešanica olivega olja
  • maslo

Priprava

  1. 1Oljke grobo sesekljamo ter jih zmešamo s česnom, limonovo lupinico in sokom, drobtinami in skuto.
  2. 2Mešanico dobro pretlačimo z ročnim mešalnikom ter začinimo s soljo in poprom.
  3. 3Pašteto napolnimo v steklen kozarec z navojnim pokrovom in jo pred serviranjem za več ur postavimo v hladilnik, da se okus popolnoma razvije.
  4. 4Za koktajl prigrizke iz debelih rezin kruha z modelčki izrežemo majhne okrogle rezine.
  5. 5Te zlato rjavo popečemo na mešanici olivnega olja in masla, nato jih dobro odcedimo na papirnatem prtiču.
  6. 6Na rezine namažemo pašteto, okrasimo jih s koščki limone in takoj ponudimo.
  7. 7Pašteto lahko v hladilniku hranimo do dva tedna.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE