Raziskave kažejo, da je vsaka spolno dejavna ženska že kdaj hlinila orgazem. Razlogi so najrazličnejši, najbolj pa vzbuja skrb podatek, da želijo nekatere s pretvarjanjem spodbuditi čimprejšnji konec spolnega odnosa!

Razlogi so različni, a ženske sicer največkrat hlinijo vrhunec, da bi osrečile svojega partnerja. S čimer ni sicer nič narobe, če se to dogaja zgolj občasno. Če pa vas partner ne zmore zadovoljiti in ga ne želite prizadeti, je pogovor, pa čeprav je tematika morda nelagodna, nujen, sicer razmerju nezadržno grozi razpad. Za izostanek resničnega vrhunca je sicer pogosto kriva tudi družba, ki kot končni cilj spolnosti opeva eksplozivni orgazem - če tega ni, je bil odnos tako rekoč zapravljanje časa, se glasi tiho sporočilo mnogih, ki ustvarjajo iluzorna pričakovanja glede spolnosti s prikazovanjem nerealnih filmskih prizorov ali celo spodbujanjem pornografije. Spolnost je intimno doživetje od samega začetka, poudarjajo strokovnjaki, in redno doživljanje vrhunca je mogoče le v pristnih in ljubečih zvezah. Kjer sta partnerja enakovredna na vseh področjih, tako tudi v postelji, kjer skrbita za vzajemno doseganje užitka. Lanska britanska raziskava pa je pokazala še eno dimenzijo nezdrave spolnosti, ki kaže, da se ženske med rjuhami pogosto pretvarjajo, da bi partnerju pomagale do čimprejšnjega orgazma in se tako rešile iz spolnega odnosa! Ker so v tega privolile iz zdolgočasenosti, pa so pozneje obžalovale, a si dogajanja niso upale prekiniti, ali pa so bila vanj prisiljene. V študiji so sodelovale mlade ženske od 19. do 28. leta, ki so zadnje leto redno spolno dejavne: vse sodelujoče so priznale, da so v tem obdobju vsaj enkrat hlinile užitek, da bi se čim prej otresle partnerja, s katerim si seksa v resnici niso želele. 

Nobena sicer ni uporabila izraza posilstvo ali prisila, čeprav so raziskovalci ocenili, da bi lahko dogodke pogosto opisali prav s tema izrazoma – avtorji študije se bodo zaradi majhnega vzorca sodelujočih lotili obsežnejše raziskave in znova naslovili problematiko spolnega nasilja, ki se mu mnoge očitno ne zmorejo postaviti po robu ali pa še vedno niso podučene o svoji pravici - da rečejo ne. Poudarjajo, da se nihče ne bi smel nikoli podajati v neželeno spolnost in da nas nihče nima pravice kakor koli siliti v takšen odnos.