Načnite pogovor brez nestrpnosti in jeze

V vaši družini živijo tri generacije: tašča je v starejši, sledita ji vidva z možem v srednji generaciji, sinova sta mlajša generacija. Usklajeno delovanje vseh treh je prava umetnost. Zdi se, da je v najhujšem precepu vaš mož. V vaši tašči še vedno vidi predvsem mamo in ona v njem sina. Potrebno in koristno se čuti tako, da pomaga svojemu otroku in njegovim, kakor pač najbolje ve in zna. 

Taščino stanje po poškodbi bi lahko izkoristili tako, da bi z vsemi skupaj načeli pogovor o odnosih v vaši družini. Vendar pazite, da se boste pogovarjali brez nestrpnosti in jeze. Zavedajte se, da so tudi drugi člani vaše družine pod pritiski. Vaše vedenje bo tudi zgled sinovoma, kakšen naj bo odnos do starejše generacije. Možu dajte jasno vedeti, da mu stojite ob strani, vendar obstaja meja, do katere se tašča lahko vpleta v vašo družino. Predvsem pa ji vsi skupaj pomagajte do spoznanja, da jo imate radi, ne glede na to, koliko bo delala. 

Njene sposobnosti se z leti spreminjajo in namesto da težko fizično gara, naj raje opravlja lažja dela, kaj prebere, gre na obisk. S pretiravanjem škodi sebi in drugim. Umirjenost pa ji bo omogočila, da bo začela jemati vsak dan posebej kot dar, brez pretiranih pričakovanj in grenkobe. 

Za spremembo odnosov v vaši družini so potrebni čas, potrpljenje in dobrota, posebno ker so čustva tako močna in razgreta. Včasih je to prehudo za nekoga, ki je sam vpleten. Zato ne pomišljajte poiskati pomoči družinskega terapevta, če se vam bo zdelo potrebno. Srečno!