Odločitev je v vaših rokah

Kadar eden od partnerjev začuti in se zave, da ga nekaj v odnosu duši, močno omejuje ali obremenjuje, je to znak, da je med partnerjema nekaj hudo narobe. Taki občutki so znak za alarm. Takoj je treba razčistiti, kaj se v odnosu dogaja, in se potruditi, da se razmerje uredi.

Prav ste imeli, ko ste punci svetovali, naj si poišče pomoč pri psihiatru, če je njeno ljubosumje brez vsake realne podlage in je posledica dogodkov, ki so plod njene domišljije. Razumem vas, da se z njo ne bi radi razšli. Imate jo radi, močno se privlačita, veže vaju mnogo skupnega in temu naj bi sledilo skupno življenje. Dobro je, da ste se ustavili pred tem korakom ter ozavestili oviro, ki je na poti in že zdaj pomembno vpliva na kakovost vajinega odnosa. Zavedate se, da takega vedenja svoje partnerke ne boste mogli več dolgo prenašati. Če bi se ji podredili in sprejeli njeno trpinčenje in čustveno izsiljevanje, potem bi vam svetovala, da si poiščite strokovno pomoč vi.

Da bo ona naredila ta korak, je malo možnosti, ker vam je povedala, da je z njo vse v redu in tega ne potrebuje. To je dokaz, da ne zmore realnega uvida v lastno stanje. Verjame, da problem ni v njej, temveč ga projicira v vas in ga vidi v vašem vedenju in odnosu do žensk. Njeno vedenje vodi globoko nezaupanje v njo samo, v njeno sposobnost za ljubezen, boji se, da kot partnerka ne bi zmogla zadovoljiti vaših potreb, ima občutek, da ni dovolj dobra, da ni dovolj privlačna. Ker ima slabo samopodobo, se nenehno počuti ogroženo od drugih žensk, ki bi se vam morda zdele privlačnejše od nje. Ker ne spoštuje sebe in se ne ceni kot ženska z vso svojo osebnostjo, se doživlja pretežno na predmetni ravni in tako ravna tudi z vami, kot s predmetom, ki si ga hoče lastiti.

Morda bo nekoč spoznala, kaj se ji dogaja, in bo naredila potrebne korake za preobrazbo. Ali se bo to zgodilo in kdaj, ni mogoče predvideti. Prav tako je verjetno, da se nikoli ne bo spremenila in bo do konca životarila zavita v plašč svojih obramb. Upam, da se boste zdaj laže odločili, kako naprej. Odločitev je vaša.