Ste le poligon za izpolnjevanje njegovih želja

Draga razočarana partnerica,

pa začniva pri odvisnostih; lahko smo seveda nadpovprečno navezani na substance, od kave do trave, ki jih užijemo in pri tem seveda mislimo, da nam koristijo. Tudi kadilci izumijo koristi razvade, ki je klinično potrjeno škodljiva in smrtonosna. In če si zastaviva še zahtevnejše vprašanje, zakaj se ljudje predajamo nekim omamam, se odgovori ponudijo sami po sebi. Lahko smo hedonisti, razvajenci in iskalci bližnjic in s to primarno psihično postavitvijo vstopamo v življenje. In seveda, pretirana razvajenost botruje ostalim slabim razvadam, kjer je v srži pomanjkanje discipline.

Niste zapisali, ali partner redno hodi v službo oz. izpolnjuje nabor dolžnosti, ali si pogosto tudi tu omisli izgovore. Je glasen le v uveljavljanju svojih pravic in močan v dejanjih izpolnjevanja dolžnosti? Torej, zrel moški zna in zmore lastni užitek »žrtvovati« za skupno dobro. In če naš partner ni začel niti z abecedo odgovornosti, od njega ne moremo pričakovati celih povedi! Torej, najprej si odgovorite na vprašanje, kakšen je njegov odnos do vseh stebrov odraslosti, kjer je odgovornost eden temeljnih.

Po drugi strani se pokaže, da ste vi poligon za izpolnjevanje njegovih želja: torej, seksal bi, ko že spite. Ni mu kaj dosti mar, če ste legli k počitku, da si naberete moči in jasno je, da vas tak način osvajanja odbije. Pravijo, da predigra traja cel dan in pomembno je, da sta partnerja povezana, četudi ne tičita ves dan skupaj. In to, kar nas povezuje, so vrednote, občutki in dojemanje sveta, in ko izmenjujemo poglede na različne teme in pripetljaje, se med nami tkejo nežne, a globoke vezi. A če nismo trezni v pravem pomenu besede ne glede na opoj katerihkoli substanc, ta stik, ki vseeno nastaja, ni nikdar realen, saj že pod vplivom alkohola vidimo svet drugače in se povezujemo na halucinatorni podlagi.

Še več: odvisnosti so številne, lahko nas na primer na vrvi držijo odnosi in naša pogojenost od njih. Torej, vprašanje je, kako je z vami? Zakaj vztrajati v odnosu, kjer en partner v dvoje živi tako, kot bi bival sam? Mar ni bistvo partnerstva sodelovanje, sobivanje, sokreiranje in soustvarjanje? Takšni pari žarijo in spreminjajo svet. Ali se kdaj počutite del njegovega življenja ali ste le okras oziroma nuja? Ko boste prišli tem odgovorom do dna, bo bolj jasno, kdo ste vi v tej zgodbi. Vrednost sebe si na koncu pripišemo sami, ne glede na našo moč ljubezni ali vero v neki odnos. Če nas odnos degradira, za nas ni nikdar pravi, in odrešenjski ego običajno onesreči obe strani.

Mladi ste še, odprite oči in opazujte odnose in pare. Določite, kaj ste pripravljeni dati in kaj pričakujete. Tako kot velja za vse v življenju, neprave vezi in stvari preminejo same po sebi. Naša naloga pa je, da si pred jasnimi opozorili življenja ne zatiskamo oči. Prepričana sem, da boste uzrli tisto, kar vas bo osvobodilo nevidnih spon in krivde. Ter da boste znali od življenja prejeti tisto, kar vam pripada. Srečno!