V spolnem odnosu ste premalo sproščeni

Pri fantu trpi njegovo moško samospoštovanje, ker ga skrbi, da vas kot moški ne zna telesno zadovoljiti, vaš strah pa je, da niste prava ženska, če v odnosu ne doživljate orgazma. Mislim, da je v obeh primerih vajin strah neutemeljen. Vaš fant ima že nekaj izkušenj s prejšnjo partnerico, poleg tega sta se s pomočjo priročnikov seznanila z vsemi telesnimi vidiki spolnosti. Torej vama je poznano, kako se žensko in moško telo odziva na spolne dražljaje. Če se o tem lahko pogovorita in si povesta, kaj vama je všeč in kaj ne, sta na dobri poti. 

Z vami kot žensko je vse v redu, ker doživite orgazem, kadar se samozadovoljujete. Odziv vašega telesa na spolne dražljaje je povsem naraven. Dejstvo je, da ste v spolnem odnosu premalo sproščeni. Enostavno se ne zmorete prepustiti užitku. Verjetno morate vzroke za blokado v doživljanju orgazma iskati v duševnosti. Pri tem, da se ne morete popolnoma sprostiti, so lahko moteče tudi zunanje okoliščine, v katerih imata spolni odnos. Za ljubljenje si morata vedno vzeti dovolj časa, časovna stiska lahko vpliva zelo negativno. Dogaja naj se v varnem okolju, kjer ni možnosti, da bi vas kdor koli presenetil, kjer vama ni treba paziti na vsak zvok. Lahko je moteče že to, če sta v stanovanju staršev. 

Če motečih elementov v okolici ni, stanje pa se ne izboljša, tičijo vzroki za težavo verjetno globlje v psihi. V tem primeru je vprašanje, kaj je tisto, kar vas ovira, da se v spolnosti ne morete popolnoma prepustiti. Možnosti je več. Pravite, da ste bili strogo vzgojeni. Morda ste ponotranjili negativno stališče do užitka v spolnosti in vas to ovira. Pravite, da se imata s fantom zelo rada in sta si tudi drugače zelo blizu. Kljub temu je mogoče, da ste od mame v otroštvu in med odraščanjem dobivali sporočila, da so vsi moški ničvredni in jim ne gre zaupati. Tudi to bi bila lahko ovira, zaradi katere se partnerju čustveno ne morete povsem predati. Prav tako lahko na vas negativno vplivajo kakršna koli travmatska doživetja v zvezi s spolnostjo, posebno če ste jih doživeli v mladosti. 

Premislite dobro o vsem, kar sem vam napisala, in morda se vam bo posvetilo, za kaj pravzaprav gre. Sicer vam svetujem, da skupaj s fantom obiščeta strokovnjaka. Vse dobro vama želim.