Prekinite nezreli odnos

Zahvaljujem se vam za zelo zanimivi vprašanji. Niste sicer navedli, zakaj starši ne odobravajo vajinega intimnega odnosa (ali imajo kaj konkretno proti vam, oziroma ali ga ne odobravajo iz preprostega razloga, ker je njihov sin še mladoleten), a ne glede na to so njihove grožnje, da vas bodo zaradi tega prijavili policiji milo rečeno nenavadne, predvsem pa brez pravne osnove in več povejo o njih kot o vas.

Če sta namreč s fantom spolno intimna soglasno, ni s tem nič narobe in ne kršita nobene pravne norme. Kaznivo je le, če kdo spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara 15 let – tedaj pa gre za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let in v tem primeru se lahko storilec kaznuje z zaporno kaznijo od treh do osmih let.

Omenjate tudi fantovo izjavo, v skladu s katero bi se v primeru, če bi nenačrtovano zanosili, grdo zlagal svojim staršem, da ste ga pijanega posilili. To priča ne samo o tem, da je vaš fant popolnoma nezrel, ampak je z njim narobe tudi še kaj drugega. Ni namreč težko uganiti, kako  bi v tem primeru odreagirali njegovi do vas očitno sovražno nastrojeni starši. Če pa bi se policiji o storjenemu kaznivemu dejanju (posilstvu) zlagal fant, bi to pomenilo, da je on tisti, ki je storil kaznivo dejanje in sicer kaznivo dejanje krive ovadbe in bi lahko policiji vi prijavili njega in ne on vas.

Glede na zapisano vam svetujem, da spornega mladeniča čim prej zapustite, saj je očitno, da pri njem marsikaj ne »štima«, obenem pa se boste odkrižali tudi njegove sporne družine.