Premagajte strah

Življenjska situacija čedalje bolj pritiska na vas in kliče k spremembi. Zavedate se in čutite, da je vajina zveza prazna, brez prihodnosti. Verjamem, da je partner tak, kot ste ga opisali, vendar je nujno, da pogledate tudi vase. Predvidevam, da sta se spoznala dokaj mlada, se zaljubila, vendar se zveza ni čustveno poglobila. Ko je naboj spolne privlačnosti popustil, sta se počasi znašla tam, kjer sta zdaj, ko se zavedate, da je vaše življenje s čustvenega vidika vegetiranje.

V osmih letih sta se oba tudi osebnostno spreminjala. Ozavestite lastne spremembe. Vprašajte se, kakšno dekle ste bili takrat in kakšna ženska ste danes. Katere so tiste lastnosti, ki so v vas dozorele? Ali imate razčiščen odnos s svojimi starši? Ali ste predelali otroštvo? Ali ste sposobni za zrel ljubezensko -spolni odnos? Zelo pomembno je, da si lahko jasno in iskreno odgovorite. Če boste naleteli pri tem na kakršne koli ovire ali če ne razumete, zakaj je to pomembno, potem bi bilo dobro, da si poiščete strokovno pomoč. V vas sta močna želja in hrepenenje po ljubezni, kar je naravno. Prav tako je zdrava vaša želja po materinstvu. Pogoj za zdrav partnerski odnos je, da ima vsak posameznik dober odnos sam s seboj. Nujno je imeti rad sebe in se veseliti bivanja, le tako imamo lahko radi druge in ljubimo svoje najbližje. Ko partnerja ljubimo, čutimo močno željo po dajanju ljubezni. Pogosto je močnejša od želje po prejemanju. To, da partnerja razveselimo, nas neskončno osrečuje in spodbuja našo ustvarjalnost v dejanjih ljubezni. Če se tako čutenje razvija obojestransko, je to tisto pravo. Ljudje, ki se ne sprejemajo in nimajo radi sebe in samo upajo in čakajo, da bodo srečali nekoga, ki jih bo napolnil z ljubeznijo, ničesar pa ne naredijo pri sebi, so pogosto razočarani. Vedno znova si izbirajo partnerje, ki ne zmorejo zadovoljiti njihovih potreb, čeprav pred njimi klečeplazijo ali so posesivni. Pogosto so od odnosov, v katerih sicer trpijo, odvisni in le redki zmorejo razrešiti svoje osebnostne težave, jih preseči in zaživeti bolj kakovostne odnose.

Pravite, da imate novega partnerja in da ob njem doživljate tisto, kar si želite. Morda je res pravi za vas, morda tudi ni. Tega še sami ne veste. Srečujeta se občasno. Ker ste v ljubezni podhranjeni, lahko pri potencialnem partnerju marsikaj spregledate. Zavedajte se, da ni potrebno prav veliko, da je moški lahko občasno, recimo dvakrat na teden, do ženske, ki mu je spolno privlačna, pozoren, nežen in ljubeč. Veliko vprašanje pa je, ali bi bil lahko do vas ljubeč vedno znova in vsak dan, če bi bil vaš mož.

Sami čutite, da bi bilo dobro zvezo, v kateri ste, čim prej končati. Premagajte strah in to tudi storite. Vsi se bojimo velikih življenjskih sprememb. Strah je koristen, omogoči nam, da si vzamemo čas in se odločamo po tehtnem premisleku, prav tako je lahko strah naša največja ovira.