Zakorakali ste v novo razmerje, ki prinaša nove navade, nova občutja in tudi kopico zadreg. Sploh v spolnosti so te povsem pričakovane in tudi zdrave, šele izkušnje in neomajno zaupanje namreč pripeljejo do popolnega uživanja v intimi, zato sta čas in potrpljenje ključna tudi za uspeh v spalnici. Ste tako strastni, da se komaj brzdate? To je lahko na začetku zveze slabo, zato le poskušajte ustaviti konje.

Intima z novim partnerjem prinese kopico zanimivih in ne vedno prijetnih preizkušenj, pojasnjujejo na inštitutu za spolno terapijo v Filadelfiji: čustvena bližina, ki je temelj tudi za telesno povezanost, se razvija postopoma, zato so zadrege povsem pričakovane. Telo drugega je neznanka, njegovi odzivi in želje prav tako, strah pred razočaranjem – na obeh straneh – pa povsem razumljiv.Sploh je izjemnega pomena, da si za prvo skupno noč vzameta čas: raziskujta in bodita pozorna, preizkušajta in ne sklepajta prehitro, svetujejo strokovnjaki in poudarjajo pomen predigre, ki naj bo dolga in nežna. Partnerja naj nikar ne zanemarita poljubljanja: to namreč pomeni ohranjanje ravnovesja in vzpostavljanje bližine ter brzda strast. Ta se vsekakor mora stopnjevati, a ne prehitro, predrznost enega namreč lahko drugega odvrne od nadaljevanja ali pa ga zaloti nepripravljenega.

Nerodni zapleti so precej verjetni, pripravite se tudi na morebitna razočaranja, ki pa nikakor niso usodna in so na začetku zveze povsem normalna. Pred partnerjem  ne skrivajte zadrege, tako je niti on ne bo pred vami, kar bo zanesljivo pripomoglo k sproščenosti, bližini in sodelovanju. Ne pozabite na pohvale, prijazna ali zapeljiva beseda je vedno dobrodošla. In ker je iskrenost med spolnostjo izjemnega pomena, ne pozabite niti na pripombe, seveda v primerni obliki: nikomur ne ustrezajo vsi dotiki in gibi, zato pogumno izrazite tudi neodobravanje!Če ste v spolnosti izkušeni, si morda nadvse želite takoj pokazati vse svoje atribute, vendar – ustavite konje! Sploh če je vaš novi partner v postelji sramežljiv, ga pestra paleta znanja nikakor ne bo opogumila, učinek je lahko ravno nasproten: previdno se preizkušajta in novosti uvajajta postopoma, najdrznejše poteze in akrobatika so primerne šele po tem, ko prebrodita uvajalno obdobje in si v intimi popolnoma zaupata.

Sicer pa, uživajte v vsakem trenutku – tudi če je za vami dolga posteljna kilometrina, še ne pomeni, da vas nič ne more presenetiti!