Tako je pokazala ameriška raziskava, ki potrjuje, da je strup v majhnih zares stekleničkah. Postavni in visoki moški so morda na prvi pogled privlačnejši, a videz je marsikdaj vse, kar zmorejo ponuditi.

Nižji moški veljajo v nasprotju s svojimi višjimi tekmeci za uvidevnejše, zanesljivejše in zabavnejše. V postelji so živahni, pripravljeni na nove podvige in partneričine pobude, za vsak pogrešani centimeter so namreč pripravljeni vložiti dodaten napor.Če je moški nižji od svoje partnerice, lahko ta uživa v mnogo strastnejšem poljubljanju: ženske morajo po večini stopiti na prste in stegniti vrat, da dosežejo svojega visokega izbranca, kar je lahko zelo neudobno, če pa je partner nižji, so jim njegove ustnice dostopnejše. Dejstvo, da so višje, daje ženskam samozavest, zaradi katere so vsi telesni stiki intenzivnejši, še ugotavljajo strokovnjaki. In kar je mnogim najpomembneje: nižji moški raje vstopajo v zakonski stan kakor višji, prav tako je delež razvez v razmerjih, kjer je moški nižji od ženske, manjši, kaže statistika. Nižji moški so kot zakonski izjemno zanesljivi, redkeje skačejo čez plot in se pogosteje lotevajo gospodinjskih opravil, statistika pa še kaže, da moški nižje rasti v povprečju živijo dve leti dlje kakor visoki.

Njihova zagrizenost pa se kaže tudi na kariernem področju, kjer se morajo za uspeh potruditi bolj kakor tisti, ki se zanašajo na svojo postavnost: po večini so izjemno odločni, ženskam pa radi dajejo občutek varnosti. In ker se ne morejo postavljati z videzom, kolikor bi morda želeli, stavijo na humor, ki jim gre običajno odlično od rok, povrhu pa so pravi očarljivci.