Moški težko oprostijo nizke udarce – ženske so namreč med prepiri pogosto impulzivne, zato jim hude obtožbe in obsodbe ne gredo težko z jezika. Pretiravanje pa moške pogosto prizadene, in to mnogo bolj, kakor bi si upali priznati. Tudi prepiranje je umetnost, opozarjajo strokovnjaki: obe strani se morata vzdrževati izjav, ki bi jih lahko pozneje obžalovali.

Ne prenesejo, da jih obravnavajo kot otroka! Številne ženske se pogosto ujamejo v materinsko past in partnerja obravnavajo kot porednega sinka – sploh na tistih področjih, kjer menijo, da bi potrebovali prevzgojo. Toda s tem izbrancu zbijajo samozavest in izkazujejo nezaupanje, povrhu pa ga opozarjajo, da si dva v odnosu preprosto nista enakovredna. Prav tako so jezni, če partnerke druge vpletajo v njuno razmerje. Ne potrebujeta razsodnikov! Sploh pa ne, če se vse njene prijateljice spravijo nadenj in si ga ob vsakem snidenju obsojajoče ogledujejo. Nikomur ne bi bilo všeč, če bi bil predmet kritičnih pogovorov, kaj šele takšnih, ki se vrtijo okoli spolnosti! Tudi če se izpovedujejo najboljši prijateljici, naj dame ohranijo raven diskretnosti, ki si jo partner kot vpleteni v zgodbo nedvomno zasluži.Tudi moški si želijo pohvale, čeprav tega ne poudarjajo ravno vsak dan. Pohvale dobro denejo njihovemu egu, a včasih le redko pridejo na vrsto, saj ženske po statistiki na Yahooju sodeč običajno zahtevajo mnogo več pozornosti in potrditve. Dame, tudi moški si želijo slišati lepih besed na račun njihovih dejanj!

Manupulacija s spolnostjo je grozljiva in podla, vse pa kaže, da se je ženske pogosteje poslužujejo kakor moški. Seks tako ni več izraz ljubezni in sle, temveč sredstvo izsiljevanja. Prav tako ne prenesejo izkoriščanja zakonskega statusa – po tem ko dahnejo usodni da, mnoge ženske ocenijo, da je čas za moževo preobrazbo, poroča Yahoo. Seveda se v zakonu prioritete nekoliko spremenijo, osebnosti pa ne, zato je prilagoditev življenjskega sloga, sploh ko se paru pridružijo otroci, pričakovana in zaželena, sprememba značaja pa pač ne.Težko je najti očeta in mater, ki imata povsem enake vzgojne metode, a to še ne pomeni, da je eden boljši vzgojitelj kakor drugi. Ženske pogosto rade moške zatirajo v njihovi očetovski vlogi in jim vsiljujejo svoj red – toda, dame, pozor! Raziskave kažejo, da je prav kombinacija spontane in divje igre, ki jo pogosteje ponujajo očetje, in pravil, za katerimi večkrat stojijo matere, ključna za zdrav otrokov razvoj, zatorej – sodelujta!Ne prenesejo ljubosumnih izpadov! Moški so prav tako vizualna bitja in lagali bi, če bi trdili, da niso opazili privlačne ženske v bližini. In zakaj si je ne bi ogledali? Ne gre za nespoštljivost do partnerke (no, če steguje jezik do tal, oči pa so nezdravo izbuljene, je seveda nastopila težava), temveč za povsem normalno izkazovanje zanimanja. Ne nazadnje, saj tudi same kdaj pogledate proti uglajenemu poslovnežu ali pa robatemu športniku!Čeprav se zdi, da jim je za marsikatero odločitev vseeno, ni povsem tako. Radi so del odločitev, a ker se jim pogosto zdi, da njihovo mnenje ni tako slišano ali zaželeno, se raje potuhnejo. Dajte jim dodatno spodbudo za sodelovanje, svetujejo na Yahooju. In še, tudi oni potrebujejo čas, da prebolijo prepir in razmislijo o izrečenih besedah. Zato ne pričakujte takojšnjega objema in sprave, morda bo trajalo kar nekaj časa, da se strasti pomirijo.