In kaj še lahko pričakujemo po spolnem odnosu? Nekatere tegobe so zgolj kratkotrajne in blage, pogoste, a hitro minljive, spet druge lahko vztrajajo in zahtevajo celo zdravniško oceno. Preberite si, na kaj morate biti pozorni!

Bolečina v predelu genitalij

Disparevnija je medenična bolečina, ki se pri ženskah pojavi med ali pred spolnim odnosom ali po njem. Je dokaj pogosta, lahko pa je izrazita ali zgolj blaga. Bolečina je lahko rezultat sproščanja hormona oksitocina, ki lahko povzroča krčenje maternice ali pa tesnobe in strahu, v ozadju pa se lahko skrivajo tudi vnetje zunanjega spolovila in nožnice, nezadostno vlaženje sluznice, tumorske spremembe, endometrioza, zato ne omahujte z obiskom ginekologa, če bolečina vztraja in je intenzivna.

Rdečica na vratu in prsih

Številne ženske med vzburjenjem pordečijo po vratu in prsih, kar je posledica sproščanja in širjenja krvnih žil.Krvavitev

Nekaj kapljic krvi po spolnem odnosu še ni znak za preplah, največkrat gre namreč za posledice penetracije in poškodbe sten nožnice. Če pa so krvavitve obilne in se pojavljajo ob vsakem spolnem odnosu, se čim prej oglasite pri zdravniku.

Pekočina in srbečica

Če med uriniranjem po spolnem odnosu občutite rahlo pekočino, še ni razlogov za preplah. Tudi srbečica običajno ni skrb zbujajoča, največkrat je rezultat uporabe lubrikantov ali nove spolne igračke, morda pa vas je razdražila partnerjeva semenska tekočina. Če se na predelu spolovila pojavi oteklina ali se srbečica okrepi, obiščite zdravnika.
Nenavadne vonjave

Seks je seveda telesna dejavnost, torej nekaj znojenja nikakor ne bi smelo nikogar presenetiti. Če pa so vonjave iz predela vaših intimnih predelov izjemno močne in neprijetne, obiščite zdravnika, v ozadju je morda vnetje!

Hitenje na vece

Nič hudega, to je povsem normalna posledice spolnega odnosa.  Krčenje maternice ali mehurja pač spodbudita potrebo po uriniranju.Depresija ali pa vznemirjenost

Nič nenavadnega ni, če ste po spolnem odnosu togotni, jezni ali pa vznemirjeni. To je neposredna posledica hormonov, ki so preplavili vaše telo med seksom in naglo upadli po spolnem odnosu.