Takole piše: »Včasih so po Prekmurju od vrat do vrat hodile Medžimurke in prodajale kvačkane prte. Imele so obute škornje z blatnimi visokimi petami, lase so imele spete v razpadajoče fige in v velikih skajastih potovalkah so nosile skladovnice štikanih prtov. 'Gospodža, pa to je ručni rad!' 'Ah,' je babica zamahnila z roko, 'ne laži mi, saj vem, da bi rada prodala.' Pa ona spet 'ručni rad', pa babica spet 'ah, ne laži', in tako pol ure. In uganili ste, na koncu je babica odprla kredenco, kjer je hranila denar od mleka, in kupila 'ručni rad'. Ko je zaprla vrata, pa je pokomentirala. 'Ah, ma kakšen ručni rad. Ampak je sirota, se je vsaj malo pogrela, si videla, kako drobna je, ziher jo doma čakajo otroci.' Potem je babica tisti prt skrila nekam v omaro, da domači ne bi videl...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!