Eni zapravljajo brezglavo, drugi odprejo denarnico samo za najnujnejše stroške. Kam spadate vi? Spletni portal Payoff ponuja zanimive kategorije značajev, preberite si in se poiščite!

Velik zapravljivec. Radi nakupujete zase in za druge. Denar je za vas sredstvo, ki vam prinaša potrebščine in določeno ugodje, če vam nekaj zadiši, boste brez težav potegnili bankovce ali kartico in si privoščili. Sta radodarni, toda vaše zapravljanje je lahko tudi že na meji z odvisnostjo, saj običajno nimate nadzora nad svojim bančnim računom, zato velja previdnost!

Skopuh. Povsem druga skrajnost – po vsej sili si želite privarčevati, budno spremljate porabo vsakega centa, vedno imate na strani zalogo za sušne dni. Nikoli si ne bi privoščili užitka, dolga, tudi pri najemanju posojil ste skrajno previdni in nezaupljivi. Pred nakupom izbirate med več možnostmi pri različnih ponudnikih, iskanje najboljše cene se vam nikoli ne zdi izguba časa.Preudarnež. Radi imate varnost na vseh področjih v življenju, tako tudi v financah. Privoščili si boste tudi užitek, saj ne stiskate tako kakor skopuh, a si radi vzamete čas za finančno načrtovanje, novo varčevalno polico in nadzor nad stroški. Kljub temu previdno, da ne prerastete v skopuha!

Avanturist. Vznemirjenje in sladko pričakovanje sta del vašega vsakdanjika. Radi imate velike naložbe, predvsem v projekte, ki niso nujni za preživetje. Denimo, raje boste vse prihranke in še kaj zraven vložili plovilo in potem komajda plačevali položnice. Toda to vas ne skrbi, vedno se potolažite – češ, saj bo.Idealist. Najraje bi razvrednotili denar, saj ste prepričani, da je kriv vseh vojn in zla na svetu. Po duši ste ustvarjalni in miroljubni, denar in materialne dobrine so za vas nepomembni, imate jih toliko, da preživite, in nič več. No, vaša slaba plat je ta, da se vam še sanja ne o vašem finančnem stanju, pravzaprav sploh ne razumete, zakaj bi se z njimi morali ukvarjati. In pa s plačevanjem položnic, zato se nemalokrat – nehote, sicer – znajdete v dolgovih.